Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Να τριτώσει το… καλό!!

Το καθήκον της καλείται να κάνει απόψε η Εθνική κόντρα στην Σλοβακία, περιμένοντας την ίδια ώρα να στραβοπατήσει η Βοσνία. Ποια τα πλάνα του Φερνάντο Σάντος και πώς έχει προϊστορία με τους Σλοβάκους.

Να τριτώσει το… καλό!
Έντεκα μήνες και 25 μέρες έχουν περάσει από την τελευταία φορά που η Εθνική Ελλάδας αντιμετώπισε την Σλοβακία.

Το συγκεκριμένο ματς ήταν και το μοναδικό επίσημο ανάμεσα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέναντι στους Σλοβάκους, τους οποίους σήμερα θα υποδεχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (21:45, Mega).

Η «γαλανόλευκη» μετράει δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα απέναντι στην αποψινή της αντίπαλο και ελπίζει να… τριτώσει το καλό, αφού περιμένει κάποιο στραβοπάτημα της Βοσνίας στα εναπομείναντα παιχνίδια της προκριματικής φάσης για να πάρει το «εισιτήριο» που οδηγεί απευθείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Η προϊστορία

15/11/00 Ελλάδα-Σλοβακία 0-2
Σκόρερ: 18΄ Σ. Νέμεθ, 72΄ Π. Νέμεθ

30/04/03 Σλοβακία-Ελλάδα 2-2
Σκόρερ: 14΄, 87΄ Νέμεθ - 13΄ Τσάρτας, 76΄ Χούτος

20/08/08 Σλοβακία-Ελλάδα 0-2
Σκόρερ: 62΄, 86΄ Γκέκας

16/10/12 Σλοβακία-Ελλάδα 0-1
Σκόρερ: 63΄ Σαλπιγγίδης

Μόνο δύο «ερωτηματικά» για Σάντος

Δύο είναι τα διλήμματα του Πορτογάλου σχετικά με το αρχικό σχήμα σε διάταξη 4-3-3. Σωκράτης Παπασταθόπουλος ή Κώστας Μανωλάς; Ο στόπερ της Ντόρτμουντ είναι 100% έτοιμος ιατρικά. Έχασε τις πρώτες προπονήσεις, αλλά είναι από τις σημαντικότερες μονάδες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Από την άλλη πλευρά, ο αμυντικός του Ολυμπιακού είναι σε καλή κατάσταση, δείχνει προσαρμογή στις απαιτήσεις της Εθνικής και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να ξεκινήσει.

Σωτήρης Νίνης ή Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος; Ένα μικρό προβάδισμα έχει ο χαφ του ΠΑΟΚ. Εφόσον επιλεγεί θα παίξει αριστερός εσωτερικός χαφ σε ανάποδο τρίγωνο στο κέντρο (σ.σ. με εξάρι τον Αλέξανδρο Τζιόλη και δεξί εσωτερικό μέσο τον Γιάννη Μανιάτη). Σε περίπτωση που προτιμηθεί ο μεσοεπιθετικός της Μπολόνια θα αγωνιστεί ως αριστερό εξτρέμ και ο Γιώργος Σαμαράς θα μεταφερθεί μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ, Αλέξανδρο Τζιόλη και Γιάννη Μανιάτη.

Η ενδεκάδα της Εθνικής στο παιχνίδι με τη Σλοβακία σήμερα στις 21:45 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»: Ορέστης Καρνέζης, Βασίλης Τοροσίδης, Χοσέ Χολέμπας, Δημήτρης Σιόβας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος ή Κώστας Μανωλάς, Αλέξανδρος Τζιόλης, Γιάννης Μανιάτης, Σωτήρης Νίνης ή Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Γιώργος Σαμαράς και Κώστας Μήτρογλου.

Πώς θα παίξουν οι Σλοβάκοι

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδειξε στους ποδοσφαιριστές εκτεταμένα στιγμιότυπα από την ήττα των Σλοβάκων με 2-1 κόντρα στη Βοσνία και ξεκαθάρισε: «Εάν εμείς παρουσιαστούμε καλά οργανωμένοι και με ομαδικό πνεύμα, θα βρούμε τους διαδρόμους για να σκοράρουμε».

Η τωρινή Σλοβακία έχει αρκετές διαφορές σε σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισε η «γαλανόλευκη» στην Μπρατισλάβα. Με νέο προπονητή τον Γιαν Κόζακ, ο οποίος συνήθως προτιμάει το 4-3-3, θα επιδιώξει το αποτέλεσμα. «Πρόκειται για μία ομάδα που πιέζει πολύ και σε αναγκάζει να κάνεις το λάθος. Είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και διαθέτει ποιοτικούς παίκτες», ήταν το νόημα της ανάλυσης του αντιπάλου από τον Φερνάντο Σάντος.

Ο Γιαν Κόζακ αναμένεται να παρατάξει τη Σλοβακία με τους: Μούχα κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Πέκαρικ, αριστερά τον Χούμποτσαν, στόπερ ο Σκρτελ με τον Ντούριτσα, τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Πετσόφσκι και ο Κούτσκα, σε ρόλο επιτελικού μέσου ο Στοχ και η τριάδα της επίθεσης από αριστερά προς τα δεξιά, Βάις, Νέμετς και Σέστακ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: