Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ποιο ξένο πρωτάθλημα «ταιριάζει» στον Μήτρογλου;

«Ντου στα Αποδυτήρια» για το ξένο πρωτάθλημα στο οποίο θα ταίριαζε καλύτερα ο Μήτρογλου, εφόσον έφευγε κάποια στιγμή από τον Ολυμπιακό. Είναι ένα ερώτημα αυτό που προκύπτει μετά απ’ όλη την φημολογία περί Μήτρογλου. Τα χατ-τρικ είναι σαν μέλι για τους απανταχού μάνατζερ κι έτσι δεν αποκλείεται κάποια στιγμή στην καριέρα του να μετακομίσει σε ομάδα του εξωτερικού.
Σε ποιο πρωτάθλημα, λοιπόν, θα ταίριαζε καλύτερα ο Μήτρογλου; Ποιο «κολλάει» καλύτερα στον τρόπο παιχνιδιού του;
Θα μπορούσε πολλά να πει κανείς, ενώ σίγουρα θα υπάρχουν και διαφορετικές επιχειρηματολογίες. Εγώ, λοιπόν, καταθέτω την δικιά μου και δεκτές οι όποιες ενστάσεις ή διαφοροποιήσεις.
Στην μπουντεσλίγκα
Σε ένα πρωτάθλημα με τις άμυνες πιο απελευθερωμένες και το επιθετικό ποδόσφαιρο στο φόρτε του, ο Μήτρογλου θα έκανε, λογικά, πάταγο. Όπως π.χ. στην μπουντεσλίγκα. Ναι μεν στην Γερμανία όλοι οι παίκτες πρέπει να τρέχουν και πολύ και γρήγορα, όμως ο Μήτρογλου μπορεί να αξιοποιήσει την δύναμη που έχει, αλλά και το έξυπνο παιχνίδι με τις τοποθετήσεις του. Και με τις άμυνες αρκετά ανοιχτές να σκοράρει διαρκώς.
Στο καμπιονάτο
Επίσης, ο Μήτρογλου θα μπορούσε ενδεχομένως να τα πάει καλά και σε μια ιταλική ομάδα. Στο καμπιονάτο οι επιθετικοί είναι συχνά καλά κλεισμένοι και δέχονται ασφυκτική πίεση από τους αμυντικούς. Άρα, οι ευκαιρίες είναι λιγότερες για να βρεθούν σε θέση για γκολ. Με την αποτελεσματικότητα που έχει ο Μήτρογλου, αλλά και το πώς σπάει την μπάλα δεξιά – αριστερά για να φύγει στον χώρο, θα μπορούσε να κάνει ζημιές. Δεν καταλαβαίνει, επίσης, από τζαρτζαρίσματα και σκληρό παιχνίδι.
Στην πρέμιερ λιγκ
Στην Αγγλία τα πράγματα θα ήταν μάλλον πιο δύσκολα. Ο ρυθμός του αγώνα πάνω – κάτω δεν βοηθάει τόσο τον τρόπο παιχνιδιού του Μήτρογλου. Επίσης οι περισσότεροι αμυντικοί θα είναι πιθανότατα πιο γρήγοροι απ’ αυτόν. Ωστόσο, σε ομάδες που ενίοτε παίζουν ακόμα αρκετά με σέντρες (ναι, υπάρχουν και τέτοιες ομάδες), ο Μήτρογλου θα μπορούσε να αποδειχθεί λίρα εκατό, αφού οι κεφαλιές του είναι εξαιρετικές. Είναι, άλλωστε, καλός και στο ψηλό παιχνίδι.
Στην πριμέρα
Για την Ισπανία τα πράγματα είναι έτσι κι έτσι. Τεχνική έχει για σέντερ φορ, δυνατός είναι, αλλά στην πριμέρα οι επιθετικοί έχουν σαν βασικό προσόν την έκρηξη στα πρώτα 5-10 μέτρα. Σ’ αυτόν τον τομέα ο Μήτρογλου υστερεί. Αν χρησιμοποιηθεί σαν «βαρύ» φορ μπορεί να βάλει αρκετά γκολ, ωστόσο έτσι όπως ζυγίζουμε τα πράγματα θεωρούμε ότι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα γι’ αυτόν ίσως να είναι το ισπανικό τελικά.
Αν και, βέβαια, με σιγουριά δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα. Όλα στην πράξη φαίνονται, δηλαδή. Στο γήπεδο! Κι εκεί πολλά απ’ αυτά που νομίζουμε, ανατρέπονται κάποιες φορές. 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: