Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Έκανε πλάκα στην παράταση!


Η Άρσεναλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο λονδρέζικο ντέρμπι με αντίπαλο την Τότεναμ, εξασφαλίζοντας μια θέση στους «16» του αγγλικού Λιγκ Καπ.

Οι «κανονιέρηδες» προκρίθηκαν στον τέταρτη φάση του θεσμού με περιπετειώδη τρόπο, επικρατώντας 4-1 των «σπιρουνιών» στην παράταση.

Στην κανονική διάρκεια το ματς έληξε 1-1. Ο Λάνσμπερι (15’) άνοιξε το σκορ για την Άρσεναλ, για να ισοφαρίσει ο Κιν (49’) από θέση οφσάιντ, αλλά και με την βοήθεια του Φαμπιάνσκι που δεν εκτίμησε σωστά την φάση.

Χρειάστηκε ο εξτρά χρόνος για να λύσουν τις διαφορές τους οι δύο ομάδες. Χάρη σε δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Νασρί (92’, 95’) και ένα τέρμα του Αρσάβιν (105’), οι «κανονιέρηδες» έφτασαν στο 4-1 παίρνοντας τη νίκη και την πρόκριση.

Πέντε ομάδες από την Premier League αποκλείστηκαν από την συνέχεια της διοργάνωσης, εκ των οποίων οι δύο από σύλλογο μικρότερης κατηγορίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Τότεναμ: Πλετίκοσα, Νότον, Μπασόνγκ, Κόκερ, Ασού-Εκότο, Μπέντλι, Λίβερμορ (46’ Λένον), Παλάσιος, Παβλιουτσένκο, Τζιοβάνι ντος Σάντος (46’ Κιν).

Άρσεναλ: Φαμπιάνσκι, Έμπουε, Κοσιελνί, Τζουρού, Γκιμπς (102’ Κλισί), Λάνσμπερι, Ντενίλσον, Γουίλσιρ, Νασρί, Ροσίτσκι (73’ Σαμάκ), Βέλα (73’ Αρσάβιν).

Γήπεδο: «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»

Το πρόγραμμα:

Τρίτη, 21/9

Μπέρμιγχαμ - Μίλτον Κέινς Ντονς 3-1
Μπρέντφορντ - Εβερτον 1-1 (4-3 στα πέναλτι) *
Μπέρνλι - Μπόλτον 1-0
Μίλγουολ - Ιπσουιτς 1-2
Πίτερμπρο - Σουόνσι 1-3
Πόρτσμουθ - Λέστερ 1-2
Στόουκ - Φούλαμ 2-0
Σάντερλαντ - Γουέστ Χαμ 1-2
Τότεναμ - Αρσεναλ 1-4 *
Γουλβς - Νοτς Κάουντι 4-2 *

* Με αστερίσκο τα παιχνίδια που οδηγήθηκαν στην παράταση.

Τετάρτη, 22/9

Αστον Βίλα - Μπλάκμπερν
Τσέλσι - Νιούκαστλ
Λίβερπουλ - Νορθάμπτον
Σκάνθορπ - Μάντσεστερ Γιουν
Γουέστ Μπρομ - Μάντσεστερ Σίτι
Γουίγκαν - Πρέστον

Δεν υπάρχουν σχόλια: