Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

«Έχει δίκιο ο Θοδωρής»

Υπέρ της κίνησης του Θοδωρή Ζαγοράκη να «αφυπνίσει» τους παίκτες του ΠΑΟΚ τάχθηκε ο Γιώργος Κούδας, σε συνέντευξή του στον sportdog.
Ο παλαίμαχος άσος του «δικέφαλου του βορρά», ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους «ασπρόμαυρους» οπαδούς, εξέφρασε την άποψη πως οι τελευταίες «χλωμές» εμφανίσεις του ΠΑΟΚ οφείλονται στην κούραση από τα συνεχή παιχνίδια, αλλά και στην προετοιμασία του καλοκαιριού.

Επίσης, έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Παύλο Δερμιτζάκη, υποστηρίζοντας πως «κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να βάλει και τη δική του προσωπικότητα στην ομάδα», ενώ σχετικά με τη δήλωση του Ζαγοράκη («φέτος πάμε για πρωτάθλημα») διατύπωσε την άποψη πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα για το ποια ομάδα θα αγγίξει την κορυφή…

Αναλυτικά:
-Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν στην αγωνιστική «κοιλιά» του ΠΑΟΚ;
«Υπάρχει μεγάλη κούραση στους παίκτες από τα απανωτά παιχνίδια. Φυσικά, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η προετοιμασία, όπου δεν έγιναν όλα σωστά. Όμως, πρέπει να μάθουν να αντέχουν σε αυτές τις πιέσεις και να μην επικαλούνται πάντα ως δικαιολογία την κούραση. Άλλες ομάδες αγωνίζονται σε υψηλότερο επίπεδο και δίνουν συνεχώς αγώνες και όμως τα καταφέρνουν. Επίσης, οι παίκτες επηρεάστηκαν και από τη γρήγορη αλλαγή του προπονητή.
«Σίγουρα καλά έκανε…»

-Ο Ζαγοράκης έχει πολλά παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του, καθώς θεωρεί ότι ορισμένοι δεν δίνουν το 100%. Μάλιστα, τους έστειλε και μήνυμα («θα στηρίζουμε όσους παίκτες δείχνουν ενδιαφέρον και προσπαθούν για την ομάδα»). Ήταν σωστό το τάιμινγκ;

«Σίγουρα καλά έκανε ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Όταν μία ομάδα κυνηγάει τίτλους, θα πρέπει να τα δίνει όλα τόσο στις προπονήσεις όσο και εντός του αγωνιστικού χώρου. Οι ποδοσφαιριστές κρίνονται και από την εικόνα που βγάζουν στην προπόνηση. Ζαγοράκης έχει δίκιο. Ο Ζαγοράκης έχει παίξει ποδόσφαιρο σε κορυφαίο επίπεδο και γνωρίζει πότε κάτι δεν πάει καλά και πότε χρειάζεται να παρέμβει».
«Έβαλε τη δική του προσωπικότητα»

-Ο Δερμιτζάκης θα αντέξει το βάρος και την πίεση που υπάρχει σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ; Πιστεύετε ότι έπρεπε να παραμείνει ο Μπερέτα;

«Ο κύριος κορμός υπήρχε στην προετοιμασία και είδαμε ότι στα πρώτα φιλικά παιχνίδια ο Μπερέτα παρουσίασε μία ομάδα αποπροσανατολισμένη με πολλά προβλήματα από πλευράς τακτικής. Ο Δερμιτζάκης με τον ερχομό του κατάφερε να βελτιώσει την ομάδα και να την φέρει πιο κοντά στο στυλ του Σάντος, βάζοντας μέσα και τη δική του προσωπικότητα. Από τη δουλειά του θα φανεί αν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στην πίεση. Ο χρόνος θα δείξει από εδώ και στο εξής».

-Αν έμενε ο Σάντος θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα; Ο ΠΑΟΚ ίσως να έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ αντί για το Γιουρόπα Λιγκ…

«Θα υπήρχε μία συνέχεια καλύτερη. Βήμα βήμα χτίζονται οι ομάδες. Με Σάντος θα ήταν σίγουρα διαφορετικά τα πράγματα και αναμφίβολα πιο θετικά. Ενδεχομένως κιόλας ο ΠΑΟΚ να είχε καλύτερη τύχη στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

«Έθεσε τους στόχους»
-Ο Ζαγοράκης πιστεύετε πως με τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου και κυρίως το «πάμε για πρωτάθλημα…», φόρτωσε με άγχος τους παίκτες του ΠΑΟΚ;

«Ο κάθε πρόεδρος θέλει να περνάει αισιόδοξα μηνύματα στην ομάδα. Οι μεγάλες ομάδες ξεκινάνε για πρωτάθλημα. Είναι 4-5 ομάδες που έχουν ως στόχο την κορυφή. Όμως, ένας θα βγει στο τέλος νικητής. Σίγουρα το έκανε για να ανεβάσει τη ψυχολογία και να δώσει στόχους. Δεν είναι εξάλλου κακό να έχει την πίστη και την αισιοδοξία ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

-Εσείς ενστερνίζεστε την άποψη του προέδρου;

«Αυτή τη στιγμή, με όσα έχω δει και με αυτά τα στοιχεία που παρουσιάζονται, καμία ομάδα δε δείχνει έτοιμη και ικανή απέναντι στις άλλες για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Κανένας δεν έχει παρουσιάσει τα διαπιστευτήριά του. Χρειάζεται σίγουρα χρόνος και στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: