Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

«Σοφοκλή... άλλαξέ τα όλα!»


Πέντε συγκεκριμένες προτάσεις για την αλλαγή της διαιτησίας σε όλα τα επίπεδα κατέθεσε κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, ο ομόλογός του στην AEK, Σταύρος Αδαμίδης.

Κι όμως η συνάντηση του Σταύρου Αδαμίδη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, είχε αρκετά... εποικοδομητικό χαρακτήρα, αφού εκτός από τα παράπονα για τη διαιτησία του Μιχάλη Κουκουλάκη στο παιχνίδι της AEK με τον Αστέρα Τρίπολης, ο πρόεδρος της «Ένωσης» συζήτησε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αλλάξει πρόσωπο η ελληνική διαιτησία.

Πρόταση 1


Η πρώτη πρόταση του Σταύρου Αδαμίδη αφορά τη σύσκεψη των προέδρων όλων των ΠΑΕ, των μελών του Δ.Σ. της ΚΕΔ και των μέλων του Δ.Σ. της ΕΠΟ, προκειμένου να καταθέσουν όλοι τις προτάσεις τους για την έξοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου από την κρίση. Μάλιστα ο συγκεκριμένος διάλογος προτάθηκε να είναι ανοιχτός προς τον Τύπο, ώστε να ενημερωθεί πλήρως ο κόσμος.

Πρόταση 2


Η δεύτερη πρόταση αφορά άμεσο «ξεσκαρτάρισμα» στους πίνακες διατησίας, δηλαδή να μπουν στο «ψυγείο» όλοι οι διαιτητές που θεωρούνται ανεπαρκείς και ανίκανοι και με πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΚΕΔ τους κάλεσε να παραιτηθούν.

Πρόταση 3

Να κληθεί ο υπεύθυνος για θέματα ανάπτυξης της διαιτησίας, Κύρος Βασσάρας, να αξιολογήσει το νέο «αίμα» που υπάρχει στον χώρο της ελληνικής διαιτησίας και αν οι εγχώριοι ρέφερι δεν είναι επαρκείς, τότε να επιστρατευτούν ακόμα και ξένοι διαιτητές.

Πρόταση 4


Να καταθέσει άμεσα η ΕΠΟ αίτημα στην UEFA, ώστε να πάρει άδεια και να εφαρμόσει από την επόμενη χρονιά στην Superleague το σύστημα επιπρόσθετων, βοηθών, το οποίο όπως έχει δείξει αποδίδει πολύ καλά μέχρι στιγμής στα παιχνίδια του Champions League και του Εuropa League.

Πρόταση 5


Να ορίσει η Superleague έναν σύμβουλο διαιτησίας, ο οποίος θα πάρει θέση στο Δ.Σ. της ΚΕΔ και θα αναλάβει να κρατά ενήμερα τα μέλη του συνεταιρισμού για όλα τα θέματα που αφορούν τη διαιτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: