Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Σκόνδρας: «Να αποφύγουμε τα ίδια λάθη»

Την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να γυρίσει σελίδα και να μην επαναλάβει τα λάθη της περσινής σεζόν εξέφρασε ο Γιάννης Σκόνδρας, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου στην Ολλανδία.

Σκόνδρας: «Να αποφύγουμε τα ίδια λάθη»
Την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να γυρίσει σελίδα και να μην επαναλάβει τα λάθη της περσινής σεζόν εξέφρασε ο Γιάννης Σκόνδρας, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου στην Ολλανδία.

«Σε μια προετοιμασία πρέπει να γνωριστείς και με τον προπονητή και να δουλέψεις πάνω σε νέα πράγματα αλλά αυτό πρέπει να γίνει σε ελάχιστο χρόνο. Ο προπονητής πρέπει να δουλέψει πάνω στα κομμάτια που θεωρεί σημαντικά με τους ποδοσφαιριστές. Το ζήτημα είναι ότι έχουμε ελάχιστες μέρες μέχρι τον πρώτο αγώνα αλλά με την σκληρή δουλειά που κάνουμε ήδη πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος», τόνισε αρχικά o διεθνής αμυντικός του «Δικεφάλου του Βορρά».

Προλαβαίνει μια ομάδα να μάθει νέα συστήματα σε δεκαπέντε μέρες;

«Τα συστήματα πάνω κάτω όλοι οι παίκτες τα ξέρουν. Το θέμα είναι πόσο σκληρά δουλεύουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές πάνω σε αυτό. Μπορεί για τα καινούρια συστήματα να μην είμαστε απόλυτα έτοιμοι, αλλά σε βάθος χρόνο θα τα μάθουμε. Δεν έχουμε κατασταλάξει ακόμη σε ποιο σύστημα θα παίξουμε αλλά πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε σε ότι μας ζητήσει».

Τι πρέπει να θυμάστε από την περσινή σεζόν για να μην ξαναζήσετε κάτι τέτοιο;

«Είναι δύσκολο να ξεχάσεις τις απανωτές ήττες και την κακή ψυχολογία. Δεν μπορείς να τα ξεχάσεις όταν η ομάδα πήγε χάλια. Απλά είσαι αναγκασμένος να κοιτάξεις μπροστά, φυσικά έχοντας τα στο πίσω μέρος του μυαλού σου για να αποφύγεις να κάνεις τα ίδια λάθη. Πρέπει όμως να αλλάξουμε σελίδα...».

Κάνεις λόγο για κακή ψυχολογία; Πού την αποδίδεις;

«Η κακή ψυχολογία έχει πολλούς παραμέτρους. Από τα αποτελέσματα της ομάδας κυρίως. Πέρσι, αρχίσαμε καλά, κάναμε ήττες και δεν σηκώσαμε κεφάλι. Σε κάθε αγωνιστική προσπαθούσαμε να μην δεχθούμε γκολ. Χρειαζόμασταν αποτελέσματα για να έρθει η ψυχολογία αλλά δεν ήρθαν...».

Τα ματς με την Λοκομοτίβα τα βλέπετε ως ματς ζωής και θανάτου;

«Κανείς δεν σκέφτεται ότι είναι ματς προετοιμασίας. Είναι ματς που θα κρίνουν ένα στόχο που έχουμε βάλει και δεν είναι άλλος από το να μπούμε στους ομίλους. Κανείς δεν μπορεί να δει αυτά τα ματς διαφορετικά. Πρέπει να μπούμε στους ομίλους».

Εσείς είχατε τον ΠΑΟΚ τον Δεκέμβριο στο +5 και τελικώς δεν καταφέρατε να κάνετε κάτι στα playoffs.

«Δεν υπάρχει λογική εξήγηση γι' αυτό αν και προσπάθησα να βρω μία. Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες σε εμάς τους ποδοσφαιριστές και είναι δικές μας κυρίως. Κάναμε αρκετά λάθη αλλά αυτή η χρονια πρέπει να ξεχαστεί. Να ρίξω ευθύνες προσωπικά σε άτομα δε θέλω και δεν το έχω κάνει. Απλά η ευθύνη είναι των παικτών».

Πέρσι είχες επτά ασίστ. Είναι φυσιολογικό να έχει ο μπακ τις περισσότερες σε μια ομάδα;

«Στην αρχή παίζαμε από τα πλάγια και όπως και ο Ρατς έτσι και εγώ είχαμε πολλές ασίστ. Μετά η ομάδα έπεσε, δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και αλλάξαμε τρόπο παιχνιδιού. Σε μια ομάδα πάντα υπάρχουν ελλείψεις αλλά πρέπει να δουλεύεις τις αδυναμίες σου για να μην φαίνονται οι ελλείψεις».

Η άποψή σου για τον Άρνεσεν;

«Δεν έχουμε μιλήσει παραπάνω από τρεις φορές μαζί του εμείς οι ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι έχει μεγάλη εμπειρία στο ποδόσφαιρο και πρέπει να τον αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του. Αυτό και τίποτε άλλο».

Για τον νέο σου τεχνικό τι έχεις να πεις;

«Του αρέσει η δουλειά, η πειθαρχία και το γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Τα άλλα θα τα μάθουμε στην πορεία».

Με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι ένα κίνητρο για εσάς να δώσετε χαρά στον κόσμο;

«Εμείς πρέπει να δίνουμε χαρά στον κόσμο σε κάθε ματς Όχι γιατί η Ελλάδα δεν είναι καλά σε οικονομικό επίπεδο αλλά γιατί αυτό πρέπει να κάνουμε στον κόσμο του ΠΑΟΚ».

Πέρσι υπήρχαν αγώνες όπου η διαιτησία όπως στην Καλλονή, στη Λειβαδιά και στο Γ. Καραϊσκάκης που σας έβγαλε από τα ρούχα σας. Είστε προετοιμασμένοι να ζήσετε και φέτος κάτι ανάλογο;

«Αλήθεια δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί. Πρέπει να παρέμβουν οι υπεύθυνοι,να καθαριστεί αυτό το πράγμα από το ποδόσφαιρο. Εμείς πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με το πώς θα παίζουμε μπάλα. Μακάρι να μην επαναληφθούν τα περσινά γιατί άνθρωποι είμαστε και δύσκολα μπορείς να κρατήσεις τα νεύρα σου. Μακάρι να ασχολούμαστε μόνο με το ποδόσφαιρο».

Θεωρείς ότι η Δικαιοσύνη θα φτάσει ως το τέλος με αυτή την υπόθεση;

«Η Δικαιοσύνη μακάρι να παρέμβει και να πάνε όλα καλά. Αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας σκεφτόμαστε ότι μπορεί να μην γίνει κάτι και να συνεχίσει χρόνια όλο αυτό το φαινόμενο. Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα...».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: