Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Δοκάρι και… ΠΑΟΚ!!

Είχε πολλά ελαφρυντικά (πρώτο τεστ, ζέστη, τραυματισμός Κλάους) ακόμη κι αν ο αντίπαλος ήταν εύκολος, όμως έδειξε δουλειά. Με επιμονή αλλά και 4 δοκάρια ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 την Κουτ Αζούλ στην Ολλανδία.

Δοκάρι και… ΠΑΟΚ
Τις περισσότερες απ’ τις παγίδες που είχε μπροστά του απέφυγε κόντρα στην Κουτ Αζούλ ο ΠΑΟΚ. Αν και μόλις το πρώτο φιλικό, η ομάδα του Τούντορ έδειξε στοιχεία δουλειάς επικρατώντας 3-1 επί ολλανδικού εδάφους.

Μεγάλος άτυχος ο Κλάους Αθανασιάδης, που τραυματίστηκε πριν την συμπλήρωση δέκα λεπτών στο παιχνίδι. Τέσσερα δοκάρια για τους Θεσσαλονικείς, που παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, γύρισαν το παιχνίδι με τέρματα των Σαλπιγγίδη, Σαββίδη και Μάρτενς.

Το ματς:

Πιο δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, επιχειρώντας επιθέσεις κυρίως από την δεξιά πλευρά. Σ΄ένα σημείο που ο «δικέφαλος του Βορρά» έδειχνε να ελέγχει το τέμπο, μία στιγμή αδράνειας τον έφερε προ εκπλήξεως αφού ο Φουρτάδο νίκησε τον Γλύκο στο 13’.

Μετά το γκολ οι παίκτες του Τούντορ έδειξαν να έχουν αιφνιδιαστεί κι έχασαν την συνοχή τους. Ο ρυθμός χάθηκε, έπειτα και από την διακοπή για το απαραίτητο «δρόσισμα» των δύο ομάδων, όμως ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να επιστρέψει με γκολ, αλλά στο 29’ ο Σαλπιγγίδης σημάδεψε το δοκάρι κι εν συνεχεία ο Περέιρα έστειλε την μπάλα άουτ σε κενή εστία. Ότι δεν πέτυχε νωρίτερα το κατάφερε με καθυστέρηση τριών λεπτών ο διεθνής επιθετικός καθώς με κοντινή προβολή έκανε το 1-1 για τον «δικέφαλο». Το τέρμα του «Σάλπι» έφερε και πάλι διάθεση στην ομάδα του Κροάτη που ανέβασε αισθητά την απόδοσή της, αλλά παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε (μεγαλύτερη το δοκάρι του Περέιρα στο 44’) δεν μπόρεσε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Έχοντας την κατοχή και καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να σπάσει με οργανωμένες ενέργειες την άμυνα της Κουτ Αζούρ. Η πίεση έφερε κάποιες ευκαιρίες, μπροστά απ’ την εστία του Μποξ, όμως σταδιακά εξασθένησε, με τους αντίπαλους αμυντικούς να προσαρμόζονται στην κατάσταση.

Η επιμονή της ομάδας του Τούντορ εν τέλει την δικαίωσε, καθώς έφερε το 2-1 έπειτα από όμορφο γύρισμα του Λούκας και πλασέ του Σαββίδη στην κενή εστία (66’). Οι αλλαγές του Κροάτη αλλά και το γκολ έδειξαν να έχουν απελευθερώσει την ομάδα όμως και πάλι το δοκάρι στέρησε ακόμη ένα τέρμα, αυτή την φορά στον Μάρτενς (69’).

O ΠΑΟΚ έμεινε σταθερά στην επίθεση, με την ανασταλτική του γραμμή να μην αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα. Η είσοδος του Λούκας και όρεξη των Μυστακίδη-Μάρτενς έδωσε ρυθμό στους Θεσσαλονικείς που δεν σταμάτησαν να κυνηγούν κι άλλα γκολ. Στο φινάλε κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους με τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό να διαμορφώνει το τελικό 3-1 (87’).

Για τον ΠΑΟΚ έπαιξαν οι: ΠΑΟΚ: Γλύκος (61΄ Μελίσσας), Βίτορ (61΄ Σκόνδρας), Κόστα (61΄ Χαρίσης), Τζαβέλλας (61΄ Πουγγουρας), Μυστακίδης (61΄ Λουκας), Κίτσιου (61΄ Σαββίδης), Μαντούρο (61΄ Κάτσε), Γκολάσα (61΄ Μάρτενς), Πέλκας, Αθανασιάδης (10' Σαλπιγγίδης, 70΄ Μυστακίδης), Περέιρα (61΄ Κοροβέσης) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: