Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Χιλή - Αργεντινή: τελικός με προϊστορία!! (vids)

Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε αν η Χιλή θα στέφεται για πρώτη φορά Κυπελλούχος Νότιας Αμερικής ή αν η Αργεντινή θα πιάνει στην πρώτη θέση την Ουρουγουάη, που μετρά 15 κατακτήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, με αφορμή την αναμέτρηση μπορεί κανείς να γυρίσει το χρόνο πίσω και να εντοπίσει αγώνες γεμάτους γκολ και θέαμα ανάμεσα στις δυο ομάδες. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τρεις που ξεχωρίζουν:
ADVERTISEMENT
Αργεντινή 4 - 1 Χιλή, προκριματικά Μουντιάλ 2014, Μπουένος Άιρες
Στο πρώτο ματς των προκριματικών το 2011, Αργεντινή και Χιλή συγκρούστηκαν στην έδρα της πρώτης, που νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία με 4-1.
Μόλις στο 8’, έπειτα από εντυπωσιακή μπαλιά του Ντι Μαρία, ο Γκονσάλο Ιγουαΐν άνοιξε το σκορ για την «αλμπισελέστε», ενώ στο 26’ ο Μέσι έκανε το 2-0. Η Χιλή αδυνατούσε να αντιδράσει και ο Ιγουαΐν με πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.
Το λάθος του Αντουχάρ ευνόησε την τύχη του σουτ του Ματίας Φερνάντες, που μείωσε προσωρινά στο 60’, όμως το λάθος του τερματοφυλακα της Χιλής τρία λεπτά αργότερα έδωσε την ευκαιρία στον Ιγουαΐν να κάνει το 4-1 και να πετύχει χατ τρικ.



Χιλή 1 - 0 Αργεντινή, προκριματικά Μουντιάλ 2010, Σαντιάγο
Στο ίδιο πλαίσιο οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και λίγα χρόνια νωρίτερα, για τα προκριματικά του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μάλιστα, είναι η τελευταία νίκη που έχει πετύχει έκτοτε η ομάδα του Σαμπάολι εις βάρος της Αργεντινής!
Σε ένα ματς με πολλά νεύρα και με τις δυο ομάδες να θέλουν πολύ το αποτέλεσμα, η Χιλή βρήκε τον τρόπο να νικήσει και να αποκτήσει ηρεμία, μιας και προερχόταν από δυο ισοπαλίες  σε τρια ματς που την είχαν βγάλει εκτός «τροχιάς».
Ο Ορεγιάνα πλασάροντας σωστά έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ στο 30’. Η Αργεντινή δεν κατάφερε να αντιδράσει, φεύγοντας ηττημένη απ’ τη Χιλή και κερδίζοντας στη συνέχεια αρκετούς συνεχόμενους αγώνες για να καταφέρει να βρεθεί στη Νότιο Αφρική. Απ’ την πλευρά της η Χιλή τερμάτισε δεύτερη, μόλις ένα βαθμό πίσω απ’ τη Βραζιλία.




Χιλή 0 - 2 Αργεντινή, Copa America 1997, Κοτσαμπάμπα (Βολιβία)
Στο πρώτο ματς της φάσης των ομίλων Αργεντινή και Εκουαδόρ ήρθαν ισόπαλες 0-0, ενώ η Χιλή είχε χάσει απ’ την Παραγουάη με 1-0. Έτσι, στο δεύτερη αγωνιστική η μεταξύ τους σύγκρουση είχε μεγάλο ενδιαφέρον για αμφοτερες τις ομάδες.
Μέχρι το 71’ το παιγνίδι έδειχνε πως οδεύει σε μια ισοπαλία, ως το μη χείρον βέλτιστον και για τους δυο, μέχρι που ο Ντανιέλ Πασαρέλα αντικατέστησε τον Χοσέ Λουίς Καλντερόν με τον Χούλιο Κρους. Στο 83΄ σκόραρε και στο 87’ πάσαρε στον Μαρσέλο Ντανιέλ Γκαγιάρδο, που έκανε το 2-0. Ο - τότε - σέντερ φορ της Ρίβερ Πλέιτ είχε «καθαρίσει» το παιγνίδι για τους Αργεντινους, αναδεικνυόμενος ως η «χρυσή» αλλαγή του Πασαρέλα!
Τελικά η Χιλή τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου, ενώ η «αλμπισελέστε» προκρίθηκε στους προημιτελικούς, όπου έχασε από το Περού με 2-1






*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: