Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Γιολ: «Δεν φοβόμαστε την Τούμπα»

Γιολ: «Δεν φοβόμαστε την Τούμπα»

Αισιόδοξος παρά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα εμφανίστηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Μάρτιν Γιολ. Ο τεχνικός του Άγιαξ τόνισε: «Δεν άλλαξε η κατάσταση σε σχέση με μία εβδομάδα πριν. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν μπορεί να παίξει ο Ενό. Σήμερα θα μάθουμε από το γιατρό αν παίξει ο Λίντγκρεν. Θα είναι δύσκολα για μας αν δεν τα καταφέρει. Θα δούμε την κατάσταση. Το αποτέλεσμα στην Ολλανδία δεν ήταν πολύ καλό για μας. Αν βάλουμε, όμως, ένα ή περισσότερα γκολ θα έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε». Σε ερώτηση για το αν έμαθε κάτι από το πρώτο ματς ο τεχνικός του Άγιαξ απάντησε: «Πιέσαμε από νωρίς στο ματς. Αυτός ήταν ο σωστός τρόπος. Κάναμε, όμως, πολλές ευκαιρίες που δεν τελειώσαμε. Είναι η σωστή μέθοδος αυτή. Και ο ΠΑΟΚ, όμως, έκανε μερικές φορές γρήγορες αλλαγές από άμυνα σε επίθεση και πέτυχε και ένα γκολ». Σε ό,τι αφορά στην αποτυχία στο Σούπερ Καπ τόνισε: «Αφήσαμε πίσω μας το ματς με την Τβέντε για το Σούπερ Καπ. Αύριο είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι για την ομάδα και τον κόσμο. Για τους παίκτες, που είναι νεαροί και θέλουν να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι, δεν θα είναι αποτυχία αν δεν τα καταφέρουμε. Και πέρυσι παίξαμε στο Γιουρόπα Λιγκ και πήγαμε καλά. Θα μας πειράξει, όμως, θα είναι αποτυχία αν αποκλειστούμε από ομάδα που δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες με εμάς, που είναι κατώτερης ποιότητας». Ο τεχνικός του Άγιαξ έκανε λόγο για υγιή πίεση που υπάρχει στην ομάδα του και αναφέρθηκε εκ νέου στον τρόπο που αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες στο πρώτο παιχνίδι: » Οι τακτικές που αγωνίστηκαν και οι δύο ομάδες ήταν ωραίες. Ο ΠΑΟΚ είχε υπομονή και πήρε το αποτέλεσμα. Αν εμείς ήμασταν πιο εύστοχοι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για εμάς».

«Είμαστε καλά ενημερωμένοι»

Υποστήριξε επίσης ότι η μία ομάδα γνωρίζει πλέον καλά την άλλη:
«Εμείς ξέρουμε ότι ο Ίβιτς προερχόταν από τραυματισμό αλλά αγωνίστηκε. Ότι αύριο μπορεί να μην αγωνιστούν δύο παίκτες του ΠΑΟΚ. Είμαστε καλά ενημερωμένοι. Η δυσκολία είναι πως στον ΠΑΟΚ ήρθε νέος προπονητής. Είναι ποδόσφαιρο και όταν χάνεις πρέπει να βάλεις γκολ. Εμείς και στο 0-0 θέλουμε γκολ. Αν υπάρχει ένα σενάριο που δεν είναι γνωστό δεν θα σας το πούμε σήμερα».
Όσο για τα αγωνιστικά πλάνα του, επεσήμανε: «Θα δούμε αν θα παίξει ο Σουλειμάνι σέντερ φορ. Ήμουν ευχαριστημένος από Σουλειμάνι στην προετοιμασία. Τραυματίστηκε και αυτό φάνηκε στο ματς, αλλά ήταν καλός. Ο Αϊσάτι ίσως αγωνιστεί. Πήγε πολύ καλά στο ματς που έπαιξε με την ομάδα νέων ως δεξιός χαφ, ενώ και πέρυσι που έπαιξε αριστερά ήταν εξίσου καλός. Εξάλλου, αν δεν έχουμε τον Λϊτγκρεν στον αγώνα, θα λείπουν αρκετοί παίκτες από τη μεσαία γραμμή».
Για την υπερβολική ζέστη που συνάντησε η ομάδα του στη Θεσσαλονίκη, σχολίασε: «Παλιότερα μας μάθαιναν αν φοράμε χοντρά ρούχα στη ζέστη για να συνηθίζουμε στη θερμοκρασία. Οπότε αύριο θα φορέσουμε την κανονική εμφάνισή μας και δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα. Όσον για την ατμόσφαιρα της Τούμπας, τόνισε: «Οι παίκτες μου ξέρουν τι να περιμένουν από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Γνωρίζουν τι θα αντιμετωπίσουν».

Βερτόνγκεν: «Να κάνουμε το παιχνίδι μας»

Από την πλευρά του ο Γιαν Βερτόγκεν τόνισε: «Παρόλο που είμαστε ομάδα με νέους παίκτες. Έχουμε εμπειρίες σε διάφορα γήπεδα. Νομίζω ότι πρέπει να τους «χτυπήσουμε» με την ικανότητά μας. Να κάνουμε το παιχνίδι μας. Η αυτοπεποίθησή μας δεν επηρεάστηκε από την ήττα κόντρα στην Τβέντε. Είμαστε Άγιαξ, έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε δύσκολες έδρες. Και στην Ολλανδία αντιμετωπίζουμε δύσκολες έδρες. Όταν είσαι Άγιαξ μαθαίνεις να παίζεις υπό πίεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: