Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Champions League συνέχεια

Την Τετάρτη (09/12) συμπληρώνεται το παζλ των ομάδων που προκρίνονται στους "16" του Champions League, από το οποίο απουσιάζουν τέσσερα κομμάτια. Λιόν, Φιορεντίνα, Σεβίλη και Αρσεναλ έχουν ήδη εξασφαλίσει τα εισιτήρια για την επόμενη φάση και περιμένουν τις τέσσερις ομάδες που θα τις ακολουθήσουν. Μία από αυτές ελπίζει να είναι και ο Ολυμπιακός που υποδέχεται τους "κανονιέρηδες" στο Καραϊσκάκη με στόχο τη νίκη και την πρόκριση.

5ος όμιλος

Λίβερπουλ – Φιορεντίνα

Νίκη γοήτρου θέλει η Λίβερπουλ στο τελευταίο της παιχνίδι στο Champions League της φετινής σεζόν. Οι "κόκκινοι" του Ράφα Μπενίτεθ υποδέχονται τη Φιορεντίνα, έχοντας ήδη αποκλειστεί από τη διοργάνωση, αλλά θέλουν να φύγουν με ψηλά το κεφάλι. Οι "βιόλα", που έχουν ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση, θέλουν ένα θετικό αποτέλεσμα για να κλειδώσουν την πρώτη θέση του ομίλου και να μην πέσουν στη δεύτερη.

Λιόν – Ντεμπρετσένι

Εχοντας ήδη εξασφαλίσει μία θέση στους κορυφαίους "16" της Ευρώπης, η Λιόν θα φιλοξενήσει την Ντεμπρετσένι, που δεν έχει κανένα βαθμό και συνεπώς καμία ελπίδα για πρόκριση. Οι "λιονέ" θέλουν το τρίποντο και παράλληλα νίκη της Λίβερπουλ, για να περάσουν στην πρώτη θέση και να έχουν πιο εύκολο, θεωρητικά, έργο στη συνέχεια της διοργάνωσης.

6ος όμιλος

Ιντερ – Ρούμπιν Καζάν

Η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να μείνει εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας. Οι "νερατζούρι" θέλουν τους τρεις βαθμούς που θα τους εξασφαλίσουν το εισιτήριο, αλλά το ίδιο επιθυμεί και η Ρούμπιν Καζάν. Οι ρώσοι, έχοντας αποσπάσει βαθμούς τόσο από την Μπαρτσελόνα όσο και από την Ιντερ, ελπίζουν να μην ηττηθούν και να συνεχίσουν να ζουν το ευρωπαϊκό τους όνειρο.

Ντιναμό Κιέβου – Μπαρτσελόνα

Ολα ανοιχτά είναι και σε αυτή την αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να "καίγονται" για τους τρεις βαθμούς. Οι καταλανοί έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτή την υπόθεση, καθώς ακόμα και με έναν βαθμό προκρίνονται στους "16". Στον αντίποδα, οι πρωταθλητές Ουκρανίας χρειάζονται νίκη με διαφορά δύο, τουλάχιστον, γκολ, ή νίκη με οποιοδήποτε σκορ και ισοπαλία στο άλλο παιχνίδι του ομίλου.

7ος όμιλος

Στουτγκάρδη – Ουνιρέα

Στη Στουτγκάρδη θα διεξαχθεί το ντέρμπι για το δεύτερο εισιτήριο του 7ου ομίλου, με την ομώνυμη ομάδα να υποδέχεται την Ουνιρέα. Η νικήτρια της αναμέτρησης θα βρεθεί αυτόματα στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ελπίδες ακόμα και για την πρώτη θέση, ενώ η ηττημένη θα συνεχίσει στο Europa League. Σε περίπτωση ισοπαλίας, η Στουτγκάρδη είναι αυτή που θα κουνήσει μαντήλι στο Champions League.

Σεβίλη – Ρέιντζερς

Η Σεβίλη που έχει ήδη κλείσει θέση για τους 16 υποδέχονται την βαθμολογικά αδιάφορη Ρέιντζερς. Η ομάδα της Ανδαλουσίας χρειάζεται μόνο έναν βαθμό για να κλειδώσει και μαθηματικά την πρώτη θέση, ενώ οι σκωτσέζοι θα παραμείνουν στην τέταρτη θέση ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα του ομίλου.

8ος όμιλος

Σταντάρ Λιέγης – Αλκμααρ

Με το μυαλό στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αρσεναλ θα υποδεχτεί την Αλκμααρ η Σταντάρ Λιέγης. Οι βέλγοι θέλουν νίκη επί της πρωταθλήτριας Ολλανδίας και παράλληλα στραβοπάτημα των πειραιωτών προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Και οι φιλοξενούμενοι θέλουν όμως τη νίκη, ώστε να συνεχίσουν στο Europa League.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τετάρτης (09/12):

5ος όμιλος:
21:45GR Λίβερπουλ – Φιορεντίνα
21:45GR Λιόν – Ντεμπρετσένι

6ος όμιλος:
21:45GR Ιντερ – Ρούμπιν Καζάν
21:45GR Ντιναμό Κιέβου – Μπαρτσελόνα

7ος όμιλος:
21:45GR Στουτγκάρδη – Ουνιρέα
21:45GR Σεβίλη – Ρέιντζερς

8ος όμιλος:
21:45GR Ολυμπιακός – Αρσεναλ
21:45GR Σταντάρ Λιέγης – Αλκμααρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: