Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Επική πράσινη ανατροπή


Ο Διαμαντίδης με αντίπαλο τον Γιαβτόκας Από του... χάρου τα δόντια γλίτωσε ο Παναθηναϊκός που απέδειξε πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Οι "πράσινοι" γύρισαν ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο και έφυγαν με μεγάλη νίκη από τη Ρωσία (87-82) κόντρα στην Κίμκι που "αυτοκτόνησε" χάνοντας ένα δικό της παιχνίδι.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Ρώσοι περίπου 50" πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με επτά πόντους χάρη σε ένα σουτ εκτός ισορροπίας από τα πέντε μέτρα του Ρομπέρτας Γιαφτόκας. Παρ' όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός δεν παράτησε το παιχνίδι σε καμία περίπτωση.

Οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο έχασαν κρίσιμες βολές, ενώ έκαναν λάθος και σε μία επίθεση με συνέπεια οι παίκτες του Παναθηναϊκού να το εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο. Δέκα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Ραούλ Λόπεθ αστόχησε σε μία βολή και το σκορ ήταν 73-70.

Ο Σπανούλης κέρδισε δύο βολές, ευστόχησε στην πρώτη, αστόχησε στην δεύτερη, αλλά ο Αντώνης Φώτσης ως απομηχανής Θεός έσπρωξε τη μπάλα στο καλάθι για το 73-73, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ ανώτερος και δεν συνάντησε καμία δυσκολία.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η ομάδα που στέλνει το ματς στην παράταση στο τέλος παίρνει και τη νίκη. Ελάχιστες ήταν οι φορές που οι παίκτες του Ομπράντοβιτς λάθεψαν στον έξτρα χρόνο πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο κορυφαίος για το "τριφύλλι" με πολύ καλές επιλογές στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ για την Κίμκι ο ΜακΚάρτι σταμάτησε στους 21 πόντους και ο Καμπέθας στους 17.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός είχε σημαντικό πρόβλημα στο δεύτερο ημίχρονο εξαιτίας της κακής του επιθετικής λειτουργίας. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς πνίγηκαν στη ζώνη του Σκαριόλο, μιας και πήγαν σε πολύ αργές επιθέσεις και οι επιλογές στο τέλος ήταν κάκιστες.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 40-42, 57-59, 73-73 (κ.α.), 82-87

Κίμκι (Σκαριόλο): Φριντζόν 6, Τοποροφ 3 (1), Καμπέθας 17 (1), Ντμιτρίεφ, Γιανκούνας 12 (2), Κουμπάνοφ, Γιαβτόκας 11, Λόπεθ 3, ΜακΚάρτι 21 (2τρ., 11ρ.), Μοζγκόφ 9
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 24 (3), Περπέρογλου 7 (1), Μπατίστ 15 (1), Φώτσης 12, Γκολέματς, Νίκολας 8, Τσαρτσαρής 6 (1), Διαμαντίδης 2, Πέκοβιτς 13, Σερμαντίνι, Γιασικεβίτσιους

Δεν υπάρχουν σχόλια: