Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Η Ευρώπη στη σέντρα!!

Τα πρωταθλήματα της «γηραιάς» ηπείρου βρίσκονται ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση τους. Το ενδιαφέρον για την κορυφή έχει περιοριστεί, αλλά στην ουρά και στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, παραμένει αμείωτο. 

Στην Premier League, έτοιμοι για το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους είναι άπαντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Μπλάκμπερν. Πολύ μεγάλο ματς γίνεται στο «Άνφιλντ» μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τότεναμ, στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής.

Στην Primera Division, η Μπαρτσελόνα έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και πλέον το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στην ουρά της κατηγορίας και την «μάχη» για την παραμονή των ομάδων.  

Στο Campionato, η Μίλαν είναι πρωταθλήτρια Ιταλίας για τη φετινή σεζόν. Το Σάββατο, λοιπόν, κόντρα στην Κάλιαρι, οι «τιφόζι» του συλλόγου θα έχουν την ευκαιρία να αποθεώσουν τους πρωταθλητές Ιταλίας την ώρα που άλλες ομάδες θα μάχονται για τη «σωτηρία» τους.

Στην Bundesliga, η ώρα για την 34η και τελευταία αγωνιστική έφτασε. Το Σαββατο (16:30) θα διεξαχθούν όλα τα παιχνίδια, με το ενδιαφέρον φυσικά να βρίσκεται στην ...ουρά. Εκεί θα μάθουμε την ομάδα που θα ακολουθήσει τη Ζανκτ Πάουλι απευθείας στη δεύτερη κατηγορία αλλά και τον σύλλογο που θα δώσει αγώνα μπαράζ παραμονής/ανόδου με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας. Τέλος υπάρχει και ένα σενάριο που η Μπάγερν μπαίνει απευθείας στους ομίλους του Champions League. 

Στη Γαλλία, ο τελικός του Κυπέλλου (FA Cup) κλέβει την παράσταση αυτή την εβδομάδα, όπου η Παρί Σεν Ζερμέν αντιμετωπίζει την Λιλ στο «Σεν Ντενί».

Στην Eredivisie, λίγες ημέρες μετά τον τελικό του Κυπέλλου, όπου η Τβέντε νίκησε με 3-2 τον Άγιαξ και κατέκτησε το τρόπαιο, οι δύο ομάδες ... συναντιουνται και πάλι, αυτή την φορά για την 34η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και πλέον κρίνεται ο τίτλος! Στη Jupiler League, πολύ κρίσιμη αυτή η 9η αγωνιστική στα πλέι οφ, με παιχνίδια που ίσως κρίνουν και τον τίτλο, δύο ...στροφές πριν το φινάλε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: