Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Υποβιβασμός για Άιντραχτ Φρανκφούρτης!!

Η ήττα της Αίντραχτ με 3-1 από την Ντόρτμουντ στο «Σίγκναλ Ίντουνα Παρκ», ήταν αρκετή για να υποβιβαστεί η ομάδα του Κρίστοφ Ντάουμ.
Μετά από έξι χρόνια στην μεγάλη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου η Άιντραχτ Φρανκφούρτης υποβιβάστηκε ξανά στην Τσβάιντελίγκα. Παρότι όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, που πήραν προβάδισμα με τον Ρόντε, όλα άλλαξαν όταν οι… μηχανές των πρωταθλητών Γερμανίας πήραν μπροστά.
Σε τέσσερα λεπτά, οι «κιτρινόμαυροι» ανέτρεψαν την κατάσταση όταν ο Μπάριος στο 68’ ισοφάρισε με το αυτογκόλ του Βασόσκι να δίνει το προβάδισμα στην Ντόρτμουντ και τον Μπάριος να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν με δέκα παίκτες το παιχνίδι, καθώς ο Ριβέρο αποβλήθηκε.
Ο Φάνης Γκέκας αγωνίστηκε σε όλο το ματς και δημιούργησε το γκολ που πέτυχε στο 46’ ο Ρόντε, ο Γιάννης Αμανατίδης έμεινε στον πάγκο, ενώ ο τραυματίας Γιώργος Τζαβέλλας ήταν εκτός αποστολής. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως ο γκολκίπερ της Άιντραχτ Ραλφ Φέρμαν απέκρουσε δύο πέναλτι, του Μπάριος στο 12’ και του Ντέντε στο 81’, ενώ οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τις στο 79’.

Μεγάλη κερδισμένη στη μάχη της ουράς ήταν η Βόλφσμπουργκ, που επικράτησε 3-1 στην έδρα της Χόφενχαϊμ με τρία τέρματα στο τελευταίο ημίωρο και κατέλαβε τη 15η θέση. Η Γκλάντμπαχ ήρθε ισόπαλη 1-1 στο Αμβούργο με την ομώνυμη ομάδα και θα δώσει μπαράζ ανόδου/παραμονής με την τρίτη ομάδα της δεύτερης κατηγορίας (Μπόχουμ ή Γκρόιτερ Φιρτ, κάτι που θα καθοριστεί μετά την τελευταία αγωνιστική που διεξάγεται την Κυριακή).
Η Μπάγερν επικράτησε 2-1 της Στουτγκάρδης με τον Μάριο Γκόμεζ να πετυχαίνει ένα ακόμη γκολ και να τερματίζει πρώτος σκόρερ με 28. Ωστόσο οι Βαυαροί περιορίστηκαν στην τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, καθώς η Λεβερκούζεν πέρασε με 1-0 από την έδρα της Φράιμπουργκ και κατέλαβε τη δεύτερη θέση και το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους.
Το Ανόβερο, που επιβλήθηκε 2-1 της Νυρεμβέργης και τερμάτισε τέταρτο, μαζί με τη Μάιντς που νίκησε 2-1 τη Ζανκτ Πάουλι και κατέλαβε την πέμπτη θέση, θα λάβουν μέρος στο επόμενο Europa League. Μαζί τους και ο νικητής στον τελικό του Κυπέλλου του επόμενου Σαββάτου ανάμεσα στη Σάλκε και την Ντούισμπουργκ.
Αναλυτικά η 34η αγωνιστική:
Σάββατο 14/5 (16:30)
Χόφενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ 1-3
(49’ Φιρμίνο-60’, 74’ Μαντζούκιτς, 78’ Γκραφίτε)
Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη 2-1
(37’ Γκόμεζ, 71’ Σβαϊνστάιγκερ-25’ Οκαζάκι)
Ντόρτμουντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-1
(68’, 90’ Μπάριος, 72’ αυτ. Βασόσκι-46’ Ρόντε)
Καϊζερσλάουτερν-Βέρντερ Βρέμης 3-2
(7’ Νέμετς, 9’ Ρόντνεϊ, 30’ Λάκιτς-43’ Φρινγκς, 55’ Αρναούτοβιτς)
Κολωνία- Σάλκε 2-1
(25’ Νοβάκοβιτς, 60’ Γιάγιαλο-87’ Ραούλ)
Μάιντς -Ζανκτ Πάουλι 2-1
(58’ πεν. Σούρλε, 82’ Αλαγκουί-42’ Λέμαν)
Αμβούργο-Γκλάντμπαχ 1-1
(71’ Μπεν Χατίρα-41’ Αράνγκο)
Ανόβερο-Νυρεμβέργη 3-1
(30’ Χαγκουί, 61’ Ράους, 78’ Για Κονάν-25’ Βάισμαϊερ)
Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν 0-1
(45’ αυτ. Μακιάντι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: