Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Γαλλία: Θέλει να γυρίσει ο Τρεζεγκέ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Νταβίντ Τρεζεγκέ δηλώνει πρόθυμος να επιστρέψει στην εθνική Γαλλίας, προκειμένου να την βοηθήσει στα πλέι οφ της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2010.

Ο 31χρονος επιθετικός της Γιουβέντους, ο οποίος βοήθησε τους «τρικολόρ» να σηκώσουν το τρόπαιο του Μουντιάλ το 1998, ενώ ήταν και ο σκόρερ του «χρυσού γκολ» στον τελικό του Euro 2000, αποχώρησε από την εθνική μετά από διαμάχη που είχε με τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Ραϊμόν Ντομενέκ.

«Μπροστά μας είναι τα πλέι οφ για την πρόκριση. Θα ήταν μία θετική εμπειρία για μένα, ίσως και η τελευταία μου με την εθνική ομάδα, βάσει της ηλικίας μου. Είμαι ανοικτός σε μία πρόσκληση στην εθνική. Δεν θα μπορέσω ποτέ να ξεχάσω τη συνέβη, αλλά πιστεύω ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο για τη Γαλλία είναι πολύ πιο σπουδαίο τώρα», τόνισε ο Τρεζεγκέ.

Ο Ντομενέκ είχε αφήσει τον διεθνή άσο εκτός αποστολής όταν ανακοίνωσε την ομάδα για την τελική φάση του Euro 2008. Η Γαλλία εξασφάλισε μία θέση για τα πλέι οφ των προκριματικών του Μουντιάλ το Σάββατο, με τη νίκη της κατά των Νησιών Φαρόε με 5-0, που της έδωσε την 2η θέση στον 7ο όμιλο, πίσω από τη Σερβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: