Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Γκρασιάν: "Να ξεφύγουμε στη βαθμολογία"


Ο Λεάντρο Γκρασιάν... Ο Λεάντρο Γκρασιάν ήταν το κεντρικό πρόσωπο στο πλαίσιο της Media Day που έχει καθιερώσει η ΠΑΕ Αρης. Στην αρχή ο Αργεντινός αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. «Είναι μια πολύ σημαντική αγωνιστική. Η ομάδα εκτός έδρας παίζει καλύτερα, καθώς ο αντίπαλος παίζει ανοιχτά, σε αντίθεση με τα εντός, όπου όλοι έρχονται να κλειστούν στην άμυνα. Έχουμε ένα πρόβλημα στο σκοράρισμα και αυτό δουλεύουμε στην προπόνηση. Έχουμε δει αρκετά παιχνίδια του Εργοτέλη. Έχει καλή ομάδα και πρέπει να προσέξουμε την άμυνά μας, καθώς διαθέτει καλούς επιθετικούς. Πρέπει να κερδίσουμε ώστε να ξεφύγουμε στη βαθμολογία από τους διώκτες μας. Μετά από αυτή την αγωνιστική θα γνωρίζουμε αν μπορούμε να διεκδικήσουμε μία θέση στη Ευρώπη ή κάτι άλλο».

Για το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Πανθρακικό, είπε: «Μας στεναχώρησε όλους το αποτέλεσμα στην Κομοτηνή. Μετά το τέλος του αγώνα είχαμε πολλά νεύρα, καθώς ήταν μια ευκαιρία για το πρώτο διπλό της χρονιάς. Ωστόσο το παιχνίδι αυτό αποτελεί παρελθόν για εμάς».

Για την προσωπική του απόδοση, δήλωσε: «Είναι πολύ δύσκολο να βρω ρυθμό. Προσπαθώ καθημερινά να ψάχνω το επίπεδό μου. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα παρουσία μου στην ομάδα. Όμως, πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα γίνομαι καλύτερος, μέσα από τα παιχνίδια».

Όσο για το παιχνίδι της Ουρουγουάης με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Μουντιάλ, στο οποίο είναι πολύ πιθανόν να πάρει μέρος και ο επιθετικός του ’ρη Σεμπαστιάν Αμπρέου, τόνισε: «Εύχομαι στον «Loco» να μην κερδίσει. Πιστεύω ότι η Αργεντινή αξίζει να είναι στο Μουντιάλ μόνο και μόνο από το όνομα. Πάντως, η μέχρι τώρα απόδοση της ομάδας δεν ήταν αυτή που έπρεπε».

Χωρίς Ρονάλντο Γκιάρο στην Κρήτη

Θα απουσιάζει από την αναμέτρηση της Κρήτης κόντρα στον Εργοτέλη ο Ρονάλντο Γκιάρο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα, από το οποίο διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί μία διάταση έσω κεφαλής του γαστροκνημίου. Ο Ρονάλντο Γκιάρο δεν προλαβαίνει τον αγώνα με τον Εργοτέλη. Όσο για τη συνέχεια, θα πρέπει να επιδοθεί σε αγώνα ταχύτητας για να προλάβει τον αγώνα που ακολουθεί κόντρα στην ΑΕΚ.

Να σημειωθεί ότι ήδη στη διάθεση του Μαζίνιο έχουν τεθεί τόσο ο Ναφτί, όσο και οι Φερναντέζ - Ρόβας που ξεπέρασαν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν.

Η κατάσταση του Νάτσο Γκαρσία δεν διαφοροποιήθηκε και αυτό είναι που ανησυχεί ως ένα βαθμό με δεδομένο ότι θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Η θλάση που υπέστη εξακολουθεί να το ταλαιπωρεί. Προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο ίδιος και οι υπεύθυνοι της ομάδας προσέχουν ιδιαίτερα, ούτως ώστε να αποφευχθεί τυχόν υποτροπή. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι και καθοριστική.

Εντελώς διαφορετική από αυτή του Γκαρσία είναι πάντως η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο. Ο Χρήστος Βανγκέλι δεν έχει επανέλθει από τις φυσιοθεραπείες, οι οποίες συνεχίζονται και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σε περίπου μιάμιση εβδομάδα θα επιστρέψει στις προπονήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: