Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Πρωτιά για Ελβετία


Η Ελβετία ετοιμάζει βαλίτσες για το μεγάλο καλοκαιρινό ραντεβού των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων, το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Οι αντίπαλοί μας στον 2ο προκριματικό όμιλο, χρειάζονταν μόλις έναν βαθμό κόντρα στο Ισραήλ για να εξασφαλίσουν πρωτιά κι απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τελικά τα κατάφεραν.

Οι Ισραηλινοί, αγωνίστηκαν για περίπου 30 λεπτά με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Γιαντίν, ωστόσο, έμειναν στο 0-0 με το συγκρότημα του Οτμαρ Χίτσφελντ.

Με ένα εξαιρετικό τελευταίο ημίωρο, η Ουκρανία επιβλήθηκε με 6-0 της Ανδόρα στη Λα Βέγια και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση του 6ου προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ 2010.

Ετσι, οι Ουκρανοί θα είναι παρόντες στην κλήρωση της Δευτέρας, όπου θα μάθουν τον αντίπαλό τους στα μπαράζ της Ευρωπαϊκής Ζώνης. Το σκορ άνοιξε ο Σεφτσένκο στο 22ο λεπτό και ακολούθησαν τα γκολ των Γκούσεφ (61΄), Λίμα (70΄ αυτ.), Ρακίτσκι (80΄), Σελέζνοφ (81΄), Γιαρμολενκο (83΄).

Την ίδια ώρα, η Κροατία, κατάφερε με γκολ του Κράντσαρ στο 93΄ να νικήσει 2-1 το Καζασκτάν, στην Αστάνα. Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς, που έμεινε τρίτη στον όμιλο και αποκλείστηκε από την τελική φάση, προηγήθηκε με τον Βουκόγεβιτς στο 10΄, ενώ ο Χιζνιτσένκο είχε ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους στο 26΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: