Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ο έλεγχος των διαιτητών!!

Τη διαιτησία του ντέρμπι, όπως και των υπόλοιπων ματς της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ανέλυσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο έλεγχος των διαιτητών
Και τύχη θέλει ένα διαιτητής, εκτός από τα προσόντα, για να βγάλει ένα παιχνίδι χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις μετά τη διεξαγωγή ενός ντέρμπι, όπως είναι αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1-0

Διαιτητές: Αθανάσιος Γιάχος, Μιχαήλ Καρσιώτης, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος
4ος Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης

«Άλλο ένα καλό παιχνίδι πρόσθεσε ο Γιάχος στο ενεργητικό του. Δεν είχε κανένα πρόβλημα εκείνος και οι βοηθοί του. Άρα δεν είχαμε πρόβλημα».

Π.Α.Ο.Κ. – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-1

Διαιτητές: Αναστάσιος Κάκος, Δημήτριος Τάτσης, Ιωάννης Σίπκας
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Δασκαλόπουλος

«Σε μία φάση ο Νέτσιντ χτυπάει με γροθιά τον αντίπαλό του και αν ο Κάκος είχε δει την αποβολή αυτή, θα ήταν πολύ καλή η διαιτησία του. Οι βοηθοί του ήταν καλοί».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Διαιτητές: Σταύρος Μάνταλος, Αλέξανδρος Γρέβενης, Αντώνιος Καρατζίκας
4ος Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς

«Ήταν ένα παιχνίδι με πάθος, δύναμη και είχε όσα έχουν τέτοιου είδους αγώνες. Ο διαιτητής πρέπει να είναι τυχερός, να μην του γίνουν φάσεις μέσα στην περιοχή. Τέτοιες φάσεις δεν είχαμε για καμία από τις δύο ομάδες. Υπάρχουν, όμως, φάσεις στον πειθαρχικό έλεγχο.

Μαρκάρει ο Μπεργκ τον τερματοφύλακα, ο οποίος έχει το δικαίωμα να διώξει την μπάλα στα 6’’. Εκείνη τη στιγμή ο διαιτητής έδωσε φάουλ, χωρίς να του δώσει κίτρινη (στον Μπεργκ), και έδωσε στον Ρομπέρτο για διαμαρτυρία. Σωστή η κίτρινη στον Ρομπέρτο, αλλά έπρεπε να δώσει και κίτρινη στον Μπεργκ.

Κοντά στο 37’ ο Σιόβας έκανε φάουλ, πιάνει την μπάλα και δεν τη δίνει, αλλά πάει πιο πέρα και την πετάει. Και εκεί έπρεπε να δώσει κίτρινη κάρτα. Στο 44’ ο Μανιάτης έχει υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ, και ενώ έχει σφυρίξει ο διαιτητής, συνεχίζει και κλοτσάει την μπάλα. Και εκεί έπρεπε να δώσει κάρτα. Επίσης, η φάση του Πράνιτς, ο οποίος έπρεπε να δεχθεί δεύτερη κίτρινη – κόκκινη σε αντικανονικά μαρκάρισμα.

Μπράβο στους παίκτες των δύο ομάδων και συγχαρητήρια σε όλους για τη διαγωγή τους που ήταν άριστη. Δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα να γίνει κάτι και να υπάρξει αντίδραση των οπαδών του Παναθηναϊκού».

Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2013

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-2

Διαιτητές: Μάριος Λαμπρόπουλος, Παναγιώτης Σταθόπουλος, Χασάν Κούλα
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας

«Έκανε καλή διαιτησία, βοήθησε να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Πρέπει να ήταν το καλύτερο παιχνίδι από πλευράς θεάματος. Ο πρώτος βοηθός έκανε σοβαρός λάθος με υπόδειξη οφσάιντ στον Περόνε».

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΒΕΡΟΙΑ 0-0

Διαιτητές: Ιωάννης Καμπαξής, Σπυρίδων Γουργιώτης, Βασίλειος Καμπούρης
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης

«Ο Καμπαξής έχει ξεκινήσει αθόρυβα και κάνει καλές διαιτησίες. Είχε ακόμη μία καλή διαιτησία, όπως οι βοηθοί του».

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 2-0

Διαιτητές: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος, Ιωάννης Τουμπακάρης, Νικόλαος Γεωργαράκος
4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος

Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι με φάσεις και όλα όσα θέλουν να βλέπουν οι φίλαθλοι. Χθες ο Αρετόπουλος μας τα… μούσκεψε με το πέναλτι, αφού δεν έπρεπε να δείξει κίτρινη, αλλά κόκκινη και τον αποβάλει. Εκεί έκανε λάθος και, όπως έκανε λάθος ο δεύτερος βοηθός, στο 2’ που έφευγε ο επιθετικός της Ξάνθης να βάλει γκολ.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-1

Διαιτητές: Δημήτριος Θάνος, Κοσμάς Χαρίσης, Γεώργιος Γεωργιάδης
4ος Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

«Μία ακόμη διαιτησία στο παλμαρέ του Θάνου, όμως στο τέλος οι μεγάλοι διαιτητές φαίνονται από τις αποφάσεις τους. Ο βοηθός σηκώνει για οφσάιντ, όμως ο Θάνος είδε ότι ο παίκτης ερχόταν από πίσω και υπέδειξε το οφσάιντ, αλλά έπρεπε να αφήσει τη φάση να συνεχίστει».

Ο.Φ.Η. – ΑΡΗΣ 2-0

Διαιτητές: Ηλίας Σπάθας, Χρήστος Ακρίβος, Νικόλαος Φαντόπουλος
4ος Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

«Εδώ είχαμε το εξής: πρέπει να είναι η πιο γρήγορη αποβολή στο πρωτάθλημα. Δεν πάει να πει αν είναι νωρίς στο ματς ότι δεν πρέπει να το δείξει ο διαιτητής. Πηγαίνει ο παίκτης του Άρη με δύναμη με τις τάπες στο πόδι – στον τένοντα του αντιπάλου ποδοσφαιριστή και ήταν κόκκινη. Σωστός ήταν ο Σπάθας. Από εκεί και πέρα, δεν είχαμε κάτι άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: