Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

«Βασιλιάς» στο Παρίσι ο Τζόκοβιτς!!

Με μεγάλες ανατροπές και στα δύο σετ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε του Νταβίντ Φερέρ και κατέκτησε το τρόπαιο στο Masters του Παρισιού. «Μεταφέρεται» η μάχη για το Νο1 στο Λονδίνο.

«Βασιλιάς» στο Παρίσι ο Τζόκοβιτς!
Πώς αλλιώς θα έπαιρνε τον τίτλο; Με την αγαπημένη του μέθοδο, τις ανατροπές! Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και στα δύο σετ, αλλά την κατάλληλη στιγμή τα γύρισε... τούμπα και με το «καθαρό» 2-0 επικράτησε του Νταβίντ Φερέρ στον τελικό του Παρισιού!

Έτσι, ο Ισπανός παρέδωσε το... στέμμα του στον Νόλε, που έφτασε τους 40 τίτλους στην καριέρα του και έκτο συνολικά μέσα στο 2013.

Ο Φερέρ ξεκίνησε καλύτερα στο ματς και έκανε μπρέικ, μπαίνοντας σε θέση οδηγού. Ωστόσο, ενώ σέρβιρε για το πρώτο σετ (5-3 γκέιμ), ο Σέρβος τον... έσπασε και σα να μην έφτανε αυτό, έκανε και δεύτερο σερί μπρέικ, κατακτώντας τέσσερα διαδοχικά γκέιμ, με αποτέλεσμα να πάρει προβάδισμα με 7-5!

Ακριβώς ίδια εικόνα και στο δεύτερο σετ, όπου ξανά ο Ισπανός έφτασε σε σημείο να σερβίρει για το σετ (5-4), αλλά δέχθηκε πάλι μπρέικ και στη συνέχεια ένα δεύτερο, χάρισε τη νίκη και την κούπα στον Τζόκοβιτς με 7-5 και ύστερα από 1 ώρα και 53 λεπτά παιχνιδιού.

Πέραν του τροπαίου, το νούμερο δύο στον κόσμο διατήρησε και τις μαθηματικές του ελπίδες για να τερματίσει ως νούμερο ένα στον κόσμο στο τέλος της σεζόν. Βέβαια είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, αλλά τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στο Λονδίνο, στους τελικούς της ATP. Αν εκεί, ο Ράφα κάνει δύο νίκες στην φάση των ομίλων, τότε ο «βασιλιάς στο χώμα» θα είναι οριστικά στην κορυφή της κατάταξης. Αυτά θα τα δούμε βέβαια από εβδομάδα, όταν ξεκινήσουν οι αγώνες στην αγγλική πρωτεύουσα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: