Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

«Πολυτέλεια ο Μούτου για την ομάδα μου»

Την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής της Αζαξιό παραχώρησε ο Φαμπρίτσιο Ραβανέλι, όπου φάνηκε η αισιοδοξία του για την πορεία της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της Γαλλίας.

«Πολυτέλεια ο Μούτου για την ομάδα μου»
Έγινε γνωστός στο φίλαθλο κοινό από τη θητεία του στη Γιουβέντους, με την οποία όλοι τον ταυτίζουν, αν και φόρεσε τη φανέλα της Λάτσιο, της Μαρσέιγ και της Μίντλεσμπρο, ανάμεσα σε άλλες ομάδες. Το 2005, σε ηλικία 37 ετών, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και ακολούθησε μαθήματα προπονητικής. Εργάστηκε στα τμήματα υποδομής της «Γιούβε», και αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, αποδεχόμενος την πρόταση της Αζαξιό. Ο Φαμπρίτσιο Ραβανέλι μίλησε στο ιταλικό «Sky» για την νέα του εμπειρία και φάνηκε αισιόδοξος πως μπορεί να τα καταφέρει.

«Περιμένω ένα δύσκολο πρωτάθλημα, στο οποίο, όμως, ελπίζω πως θα… υποφέρουμε λιγότερο από την περασμένη σεζόν. Ελπίζω να έχουμε μια σταθερή πορεία σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και να αποφύγουμε τα λάθη που κάναμε στο τέλος της περασμένης περιόδου. Η αλήθεια είναι πως είμαι αισιόδοξος, κάτι που, στην τελική, δεν… κοστίζει», είπε γελώντας ο Ραβανέλι.

Στην νέα του ομάδα αγωνίζεται ο Άντριαν Μούτου. Πόσο μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια της Αζαξιό να παραμείνει στην Λιγκ 1; «Την αξία του Μούτου δεν την αμφισβητεί κανείς, ούτε είμαι εγώ αυτός που ανακαλύπτει τον Ρουμάνο. Αλλά η ηλικία του είναι τέτοια που απαιτείται καλή διαχείριση από τον προπονητή του. Θα προσπαθήσουμε να τον προστατεύσουμε, ώστε να αγωνιστεί καλύτερα από πέρσι και να αποδειχτεί καθοριστικός για την πορεία της ομάδας μας. Το ταλέντο του, πάντως, είναι πολυτέλεια για μια ομάδα σαν την Αζαξιό», τόνισε ο Φαμπρίτσιο Ραβανέλι.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: