Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Κάθε πενήντα χρόνια!!

Πριν από 48 χρόνια ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει πέντε γκολ στο β’ ημίχρονο ενός αγώνα, κάτι που επανέλαβε στη χθεσινή νίκη (5-0) μέσα στην έδρα της Βέροιας!

Κάθε πενήντα χρόνια!
Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως όταν ήταν σε εξέλιξη η χθεσινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Βέροιας, μετά το τέλος της θα είχε επιτευχθεί ένα σπάνιο ρεκόρ από την ομάδα του Μίτσελ.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας κατάφεραν να σημειώσουν πέντε τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στους Ημαθιώτες (5-0), κάτι που είχαν καταφέρει μόλις μία φορά στην ιστορία τους.

Συγκεκριμένα, στις 12 Ιουνίου 1966 είχαν επικρατήσει (πάλι) με σκορ 5-0 στα Τρίκαλα της τοπικής ομάδας, σε έναν αγώνα που είχε παρόμοια εξέλιξη με τον χθεσινό.

Τότε είχαν σκοράρει ο Γιώργος Σιδέρης στο 52' και το 60', ο Βασίλης Μποτίνος στο 79' και ο Παύλος Βασιλείου στο 83' και το 87'. Έτσι δημιουργήθηκε ένα ρεκόρ που χρειάστηκε να περάσουν 48 χρόνια για να ισοφαριστεί!

Αυτό αφορά μόνο τα εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού, αφού στην πρόσφατη ιστορία τους μέσα στο «Καραϊσκάκη» είχε καταφέρει να νικήσουν τον Αστέρα με σκορ 7-2 από 1-2 που ήταν στο πρώτο ημίχρονο στις 25 Μαρτίου 2012. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: