Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Δεν είναι μόνο ένας «αγώνας»


Τη νίκη που θα του δώσει πίσω τη χαμένη του αυτοπεποίθηση μετά τις ήττες που είχε μακριά από την Τούμπα ψάχνει ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Δεν είναι μόνο ένας «αγώνας»
Το «τρίποντο» που θα του τονώσει την πεσμένη ψυχολογία, ύστερα από τις εκτός έδρας ήττες από Πανιώνιο και Πλατανιά, θα κυνηγήσει απόψε ο ΠΑΟΚ στην έδρα του Παναθηναϊκού (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν για διάφορους λόγους και αυτοί είναι οι εξής: οι δύο παραπάνω ήττες στις τελευταίες αγωνιστικές μείωσαν κατά πολύ τη διαφορά που είχαν χτίσει από τον τρίτο Ατρόμητο.

Εκείνο, όμως, που μετράει περισσότερο εν όψει των πλέι οφ είναι η διαφορά με τον Πέμπτη (δηλαδή το «τριφύλλι») και αυτή είναι στους 11 βαθμούς.

Στο αγωνιστικό, ο Χουμπ Στέφενς προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ως βασικός τον Νάτχο. Την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Γλύκος, με την αμυντική τετράδα να αποτελείται (από δεξιά προς αριστερά) από τους Σκόνδρα, Κατσουράνη, Τζαβέλλα και Λίνο.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Κάτσε και Μαντούρο, με τον Νίνη (ή τον Στοχ) και τον Σαλπιγγίδη στα πλάγια. Τον Νάτχο (ή τον Λούκας) πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αθανασιάδη.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιακουμής, Ινσαουράλντε, Λάζαρ, Κίτσιου, Ολίσε και Χούσεν. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Βίτορ, Κατσικάς και οι Γεωργιάδης, Βούκιτς και Μάρτενς.

Προϊστορία

Παρά τις νίκες που έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ, η διαφορά υπέρ του Παναθηναϊκού παραμένει μεγάλη. Σε σύνολο 57 αγώνων για πρωτάθλημα και πλέι οφ, οι «πράσινοι» έχουν 39 νίκες, 13 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Στα τελευταία πέντε ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

18/11/12 Παναθηναϊκός-Π.Α.Ο.Κ. 2-0 (51' Ζέκα, 85' (πεν) Βιτόλο)
04/03/12 Παναθηναϊκός-Π.Α.Ο.Κ. 0-2 (52' (πεν) Λίνο, 84' Σαλπιγγίδης)
22/05/11 Παναθηναϊκός-Π.Α.Ο.Κ. 1-0 (74' Ζιλμπέρτο)
16/1010 Παναθηναϊκός-Π.Α.Ο.Κ. 1-0 (20' Βυντρα)
25/10/09 Παναθηναϊκός-Π.Α.Ο.Κ. 2-1 (23΄, 70΄ Κατσουράνης - 39΄ Βιερίνια)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: