Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Η Γιουβέντους χάνει την ένταση του Κόντε!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος διαβάζει τις σκέψεις ενός Ιταλού δημοσιογράφου που γράφει στο gazzetta για τον αγώνα της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό. Ο Massimo Callegari είναι αθλητικός δημοσιογράφος, που κάνει περιγραφή και σχολιασμό των αγώνων του ιταλικού πρωταθλήματος και του Champions League στην ιταλική Mediaset, και γράφει στην ιταλική Gazzetta. Παρακολουθεί στενά τη Γιουβέντους στην διάρκεια των τελευταίων ετών, τόσο που να θεωρείται insider. Μέσα από τη συναναστροφή μας από την στιγμή της κλήρωσης της φάσης των ομίλων του Champions League μέχρι σήμερα είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω πόσο πολύ ασχολείται η Γιουβέντους με τον Ολυμπιακό και πόσο τον υπολογίζει ως αντίπαλό της όχι μόνο στο παιχνίδι της Τετάρτης αλλά γενικότερα στην διεκδίκηση της πρόκρισης.
Ζήτησα από τον Ιταλό δημοσιογράφο να μοιραστεί, με ένα σημείωμα για τους αναγνώστες του FourFourTwo by gazzetta τις σκέψεις και τις εκτιμήσεις του ενόψει του αγώνα της Τετάρτης. Οπως θα διαπιστώσετε μέσα από τον λόγο ενός Ιταλού insider, η Γιουβέντους δεν βρίσκεται σε όσο καλή στιγμή δείχνει η θέση της στον βαθμολογικό πίνακα του ιταλικού πρωταθλήματος. Ενδεχομένως η στιγμή να δημιουργεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Αλλά αυτό θα το διαπιστώσουμε το βράδυ της Τετάρτης στην πράξη, στην δράση.

“Μετά από όλο αυτό που της συνέβη με το Calciopoli, η Γιουβέντους μπήκε σε μια μακρά περίοδο ανασυγκρότησης. Ο Αντόνιο Κόντε την ανακαίνισε. Κατάφερε να αναπαραστήσει το πνεύμα της Γιουβέντους, έφτιαξε μια απίστευτη ομάδα, με πολύ δυνατή ταυτότητα και νοοτροπία νικητή, που κατέκτησε τα 3 σερί Scudetti.
ADVERTISEMENT
Ο περσινός αποκλεισμός στο Champions League από τη Γαλατάσαράι ήταν μια μεγάλη απογοήτευση, που έγινε ακόμη μεγαλύτερη λόγω του αποκλεισμού από την Μπενφίκα στο Europa League. Ο Κόντε είναι ένας πολύ απαιτητικός προπονητής, οι προπονήσεις του ήταν γεμάτες ένταση, με μεγάλη έμφαση στη νοοτροπία και στην εφαρμογή των τακτικών ιδεών του. Πολλοί ποδοσφαιριστές είχαν εξουθενωθεί από τον ρυθμό αυτής της δουλειάς, παρ' όλο που διαπίστωναν ότι ο Κόντε τους εξέλισσε και ατομικά μέσα από αυτή την πρόοδο της ομάδας. Με τον Αλέγκρι κάτι άλλαξε, είναι διαφορετική η κατάσταση. Είναι πιο χαλαρός προπονητής, ο οποίος αφήνει τους ποδοσφαιριστές ελεύθερους να ακολουθήσουν το ένστικτό τους στο τερέν. Κατά την άποψή μου αυτό έχει βγει σε καλό μέχρι τώρα, στην αρχή της σεζόν, αλλά μπορεί να αποδειχθεί μπούμερανγκ μακροπρόθεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Σασουόλο η Γιουβέντους έπαιξε χαοτικό ποδόσφαιρο, με τον Πογκμπά στην πτέρυγα (!) και τον Λιορέντε εκτός.
Ο Λιορέντε είναι ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Δεν είναι ο εκτελεστής που θα “αποφασίσει” ένα παιχνίδι μόνος του, έχει ανάγκη την δουλειά της ομάδας για να δείξει την ποιότητά του. Εχει αποδειχθεί χρήσιμος με μερικές ασίστ, αλλά δεν έχει πετύχει γκολ μέχρι τώρα και υποφέρει από τον ανταγωνισμό του Μοράτα. Δεν θα εκπλαγώ αν μείνει στον πάγκο την Τετάρτη ο Ισπανός. Τα ίδια συμβαίνουν και με τον Πίρλο. Είχε προβλήματα με τον Αλέγκρι στην Μίλαν, έχασε τον ρόλο του πλέι μέικερ και στη συνέχεια δεν δέχθηκε πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του. Και οι δύο είπαν το καλοκαίρι ότι όλα αυτά δεν θα επηρεάσουν τη σχέση τους στη Γιουβέντους, αλλά στο ματς με τη Σασουόλο η απόδοση του Πίρλο ήταν πολύ φτωχή και γι' αυτό δεν αποκλείω να προτιμήσει ο Αλέγκρι τον Μαρκίζιο στο ματς με τον Ολυμπιακό.
Στην άμυνα ο Κάσερες και ο Μπαρτσάλι είναι τραυματίες. Ο Βιντάλ είναι μεν έτοιμος να επιστρέψει στο τερέν αλλά είχε πολλά προβλήματα στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Ακόμη παλεύει να ξαναβρεί τον περσινό εαυτό του, τον οποίο έχασε από τη στιγμή που έκανε την επέμβαση στο γόνατό του, πριν από το Μουντιάλ. Και έχει και θέματα πειθαρχίας. Υπάρχουν φήμες ότι του επέβαλαν πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ επειδή τον έπιασαν να νυχτοπερπατάει. Πάντως είναι πλέον ετοιμοπόλεμος, και πιστεύω ότι θα τον βάλει ο Αλέγκρι στο Καραϊσκάκη.
Η ενδεκάδα που περιμένω να δω, σε 3-5-2 είναι οι: Μπουφόν – Οκμπόνα, Μπονούτσι, Κιελίνι – Λιχστάινερ, Βιντάλ, Μαρκίζιο, Πογκμπά, Ασαμόα – Μοράτα, Τέβες.
Η σεζόν είναι αποφασιστικής σημασίας στο Champions League για τη Γιουβέντους, αλλά είμαι επιφυλακτικός, διότι παρά το καλό ξεκίνημα στη σεζόν είναι ευδιάκριτα κάποια προβλήματα. Οπως έχεις προσέξει, ο Τέβες και ο Πογκμπά τραβούν το κάρο μέχρι τώρα, είναι οι καλύτεροι παίκτες. Ο σχηματισμός έχει μείνει ίδιος, παρ' όλο που ο Αλέγκρι σχεδιάζει να παίξει με τέσσερις στην άμυνα και ακούει πολλούς στην Ιταλία να ισχυρίζονται ότι με το 3-5-2 δεν μπορεί μια ομάδα να επιτύχει πολλά στην Ευρώπη. Η Γουβέντους δεν αισθάνεται στο Champions League την αυτοπεποίθηση που έχει στο ιταλικό πρωτάθλημα. Η ομάδα χάνει σταδιακά την μεγάλη ένταση και τον ρυθμό που είχε με τον Κόντε, και παίζει λιγότερο θεαματικό ποδόσφαιρο συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν της. Οι οπαδοί της σκέφτονται ότι το τελευταίο ματς του ομίλου είναι στο Τορίνο με την Ατλέτικο, μια ομάδα που παίζει σε πολύ υψηλή ένταση. Και σκέφτονται ότι είναι πολύ δύσκολο να παίξεις αποτελεσματικά στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Η ήττα την Τετάρτη θα είναι μια πολύ δυνατή μπουνιά στο στομάχι της, και γι' αυτό η Γιουβέντους θα κάνει τα πάντα για να την αποφύγει”.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: