Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Κονσταντίνι: "Πολύ καλός ο Φωτάκης"

Ο προπονητής της Εθνικής Αυστρίας Ντίτμαρ Κονσταντίνι μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Φωτάκη.Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΣΠΟΡ του Βορρά ο Αυστριακός τεχνικός μίλησε για τον μέσο παίκτη του Δικεφάλου και την απόδοση του στον αγώνα των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Αυστρίας αλλά και για την φιλία του με τον Βάλτερ Σκότσικ τον άνθρωπο με τον οποίο ο Δικέφαλος κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα της ιστορίας του το 1985 και με τον οποίο ο Κονσταντίνι συνεργάστηκε στην Αλ Ιτιχάντ το  1988  (ήταν βοηθός του Σκότσικ).
Αναλυτικά ο 55χρονος προπονητής δήλωσε: "Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Ήταν σούπερ ο Φωτάκης στον αγώνα της Τετάρτης. Όλες του οι σέντρες ήταν επικίνδυνες και ο αντίπαλος μας έκανε αρκετές από τότε που μπήκε αυτός στο ματς. Μπήκε μέσα, έβγαλε μία ασίστ, πέτυχε γκολ. Δεν ήταν καλύτερη από εμάς η εθνική σας. Όμως κάναμε αρκετά λάθη στο δεύτερο ημίχρονο και τα πληρώσαμε. Ο Φωτάκης βρίσκεται στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία και πιστεύω ότι κάθε προπονητής θα ήθελε έναν τέτοιον παίκτη.

"Ο Σκότσικ είναι πολύ καλός μου φίλος. Είναι 70 χρονών τώρα και είναι προπονητής και δάσκαλος στο σχολείο προπονητικής που διαθέτω στην Βιέννη. Συνέχεια μου μιλούσε για τον ΠΑΟΚ. Και γνωρίζω την ομάδα, αφού έπαιξα μπάλα στην Ελλάδα.

Ήμουν το 1985 στην φιέστα του πρωταθλήματος (σ.σ στο ματς ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός) καθώς ήμουν φίλος με τον Σκότσικ πολύ καιρό πριν δουλέψουμε και μαζί. Βρέθηκα και με τον Κούδα. Θυμάμαι πολύ καλά εκείνη την ημέρα. Απίστευτες σκηνές. Στην Τούμπα η ατμόσφαιρα εκείνη την ημέρα όπου έγινε η απονομή του πρωταθλήματος ήταν… μοναδική, τρελή"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: