Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

«Μου πήρε δύο μέρες να ξεχάσω το ντέρμπι»


«Μου πήρε δύο μέρες να ξεχάσω το ντέρμπι»
Σίγουρος πως η ομάδα του έχει τη δυνατότητα να «αποδράσει» με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το Τορίνο, είναι ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς. Ο προπονητής της Λάτσιο μίλησε για το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στη Γιουβέντους και επεσήμανε πως αν η απόδοση των παικτών του είναι παρόμοια με αυτή του ντέρμπι, τότε οι πιθανότητες να κερδίσουν τη μεγάλη αντίπαλο είναι αυξημένες.

Τον υποδέχτηκαν με σκεπτικισμό, αφού δεν ήταν γνωστός στο ευρύ κοινό της Ιταλίας. Μετά από τις πρώτες, όμως, αγωνιστικές, η αξία του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς αναγνωρίστηκε από τους περισσότερους, που υπογράμμιζαν τη σοβαρότητα και την εργατικότητα του Βόσνιου κόουτς. Ο αγώνας κόντρα στη Ρόμα και η μεγάλη νίκη που πήρε η Λάτσιο, ήταν αρκετή για να πείσει και τους πιο δύσκολους, ιδίως ανάμεσα στις τάξεις των οπαδών της ομάδας.

Ο Πέτκοβιτς αμέσως μετά τον θρίαμβο, καλείται να αντιμετωπίσει μια ακόμα δύσκολη αντίπαλο, τη Γιουβέντους στο Τορίνο. «Αν παίξουμε όπως με τη Ρόμα, προσθέτοντας ένα 20-30% στην απόδοσή μας, μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Ξέρουμε πως η Γιουβέντους είναι πανίσχυρη, είναι το φαβορί και για το φετινό πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι άτρωτη. Αν παίξουμε με προσοχή και εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που θα μας παρουσιαστεί, όλα είναι πιθανά», εκτιμά ο Πέτκοβιτς.

Την προηγούμενη αγωνιστική κατέκτησες το πρώτο ντέρμπι της καριέρας σου. Πόσο δύσκολο ήταν να επανέλθετε στην καθημερινότητα, μετά τον θρίαμβο; «Μετά από δύο μέρες είχα ήδη ξεχάσει το ντέρμπι. Μεγάλη νίκη, δε λέω, αλλά δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε για μια ζωή. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται και απαιτείται συνεχής προσπάθεια αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι σημαντικό», απάντησε ο Βόσνιος.

Θα έχεις στη διάθεσή σου τον Μίροσλαβ Κλόζε; «Ακόμα έχει βήχα, αλλά λογικά θα είναι στη διάθεσή μου. Δεν πήγε στο φιλικό της Γερμανίας, αφού μίλησα με τον Λεβ και καταλήξαμε πως ήταν καλύτερο να τον ξεκουράσει και αυτό του έκανε καλό. Νιώθει πιο δυνατός, αλλά θα κρίνω στο τέλος ποιοι θα αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές», τόνισε ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: