Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Από την… Πόλη με αγάπη!!

Από την… Πόλη με αγάπη!
Αυτός ήταν ο πρωταθλητής Ευρώπης!

Ένας Ολυμπιακός που θύμισε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον περσινό, μετά τον Φλεβάρη, εαυτό του, συνέτριψε 89-72 την Κάχα Λαμποράλ στην Βιτόρια και έκανε ξεκάθαρο προς όλους όσοι τον αμφισβήτησαν ότι ο… κατακτητής της Πόλης, επέστρεψε!

Αυτό ήταν το δεύτερο σερί «διπλό» των «ερυθρόλευκων» (μετά το Μιλάνο) που από την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ουσιαστικά έχουν «σφραγίσει» την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Εκπληκτική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση από τον Κάιλ Χάινς (18π, 9/11 2π, 4 ριμπ) «χτύπησε» όταν έπρεπε ο Βασίλης Σπανούλης (14π, 3τρ) ενώ την πρώτη του καλή εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα» έκανε και ο Τζος Πάουελ (12π).

Η Κάχα Λαμποράλ με εξαίρεση την πρώτη περιόδου και ένα μικρό διάστημα στην δεύτερη, δεν κατάφερε σε κανένα άλλο σημείο του αγώνα να κοντράρει ουσιαστικά την ομάδα του Μπαρτζώκα που έχτισε διαφορά, «πάτησε» πάνω της και τελικά έφυγε με το τέταρτο ροζ φύλλο αγώνα στην διοργάνωση.

Το ματς:

Έστρωσε γρήγορα και υπερείχε…

Το άναρχο παιχνίδι και των δύο ομάδων στο ξεκίνημα της πρώτης περιόδου, είχε ως αποτέλεσμα να μείνει χαμηλά το σκορ. Αρκετά λάθη και βιαστικές επιλογές τόσο από τον Ολυμπιακό όσο και από την Κάχα, μέχρι που οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να μπαίνουν μέχρι μέσα στις φάσεις. Το 5-2 έγινε γρήγορα 6-5 για τους Πειραιώτες που ξεκίνησαν με Μαυροειδή στο «5» αλλά επιστράτευσαν νωρίς και τον Πάουελ. Οι Ισπανοί εκμεταλλεύτηκαν την… νωθρή αμυντική του παρουσία και έπαιρναν πόντους μόνο από το «ζωγραφιστό» όμως από την άλλη ο Πρίντεζης πήρε μπρος και έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του με 17-16. Το φινάλε της πρώτης περιόδου βρήκε τον Ολυμπιακό ανώτερο από τον αντίπαλό του, μπροστά με +3 (22-19) και τον Πάουελ να έχει το…highlight του δεκαλέπτου με την τάπα στον Λάμπε.

Εύστοχος, γρήγορος και με νέο… πρωταγωνιστή

Ο Πάουελ έμεινε στην πεντάδα του Ολυμπιακού και έδειξε με την πρώτη ευκαιρία ότι και επιθετικά έχει κινήσεις… Σκόραρε με ωραίες ενέργειες αλλά και σουτ από μέση απόσταση, κέρδισε σε ψυχολογία και έφτασε γρήγορα στους 8 πόντους με απόλυτη ευστοχία και μετατράπηκε σε πρωταγωνιστή για την ομάδα του που προηγήθηκε 26-19. Ο Αμερικανός στην συνέχεια αποσύρθηκε, αλλά ο Χάινς που μπήκε, ως συνήθως, πρόσφερε σε άμυνα και επίθεση και έτσι οι Πειραιώτες έφτασαν στο +9 (30-21) στα μισά της περιόδου έχοντας ξεκουράσει για αρκετή ώρα και τον Σπανούλη.

Στην επιθετική… ποικιλία της ελληνικής ομάδας προστέθηκαν και τα μακρινά σουτ (Λο, Άντιτς) βάζοντας στην εξίσωση και το καλό περιφερειακό παιχνίδι. Το μελανό σημείο των Πειραιωτών ήταν κάποια λάθη αλλά και μερικές κακές επιλογές κυρίως στην άμυνα που επέτρεπαν στην Κάχα να μην τους… χάσει. Οι μαζεμένοι πόντοι του Ερτέλ έριξαν την διαφορά των δέκα στους τρεις (37-34) αλλά ο Χάινς… επέστρεψε ξανά στο προσκήνιο. Τέσσερις δικοί του πόντοι ανέβασαν ξανά την διαφορά όμως ένα στραβοπάτημα τον ανάγκασε να πάει στον πάγκο. Τα τρίποντα των Σλούκα και Σπανούλη επέτρεψαν στους «ερυθρόλευκους» να πάνε την διαφορά ξανά κοντά στους δέκα πόντους και τελικά να κλείσουν το ημίχρονο με σκορ 47-40.

Απόλυτος «άρχοντας»

Η Κάχα Λαμποράλ δεν είχε καμία διάθεση να παραδοθεί. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο δυνατά με στόχο να φτάσει στο σκορ τον Ολυμπιακό ο οποίος όμως βρήκε ξανά τις λύσεις παρά τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων και του κοινού του. Με τον Πάουελ να φτάνει τους δέκα πόντους και τους «ερυθρόλευκους» να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο, το σκορ έγινε γρήγορα 58-44 (+14) με ένα 9-0 σερί και η πλάστιγγα έγερνε προς… λιμάνι πλευρά.

Η άμυνα των Πειραιωτών έγινε πιο επιθετική, οι επιλογές στην επίθεση παρέμεναν σωστές και ως επί το πλείστον εύστοχες και η Κάχα έβλεπε το ματς να απομακρύνεται πολύ… Πρωταγωνιστής πλέον για τον Ολυμπιακό ο Χάινς που σε άμυνα και επίθεση ήταν ασυναγώνιστος. Το 67-51 ήταν η μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα και ήρθε στα τέλη της 3ης περιόδου και το τελικό 69-51 αποτύπωνε την απόλυτη ανωτερότητα των Πειραιωτών στο παρκέ.

Το… τελείωσε πανηγυρικά

Ο Άντιτς έβαλε το… χεράκι του για να βγει με 5ο φάουλ από το ματς και ο Νοτσιόνι και η Κάχα έδειχνε να μην έχει πλέον ούτε λύσεις αλλά ούτε και διάθεση να το κυνηγήσει. Ο Χάινς από την πλευρά του Ολυμπιακού δεν έλεγε να σταματήσει να κάνει… πλάκα στους αντιπάλους του (18π με 9/10 2π) και η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 20 (77-57) 7΄πριν το φινάλε ενός αγώνα που είχε επί της ουσίας… τελειώσει.

Η Κάχα Λαμποράλ το… παράτησε εντελώς βλέποντας τον Ολυμπιακό σοβαρό και ώριμο να διαχειρίζεται την διαφορά που είχε πάρει στο ματς. Εξάλλου αυτή ήταν η τελευταία της ουσιαστικά ευκαιρία για πρόκριση και δεν κατάφερε να κρατήσει καν την διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα. Το τελικό 89-72 απλά επιβεβαίωσε την πολύ μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων στο ματς.



Οι καλύτερες φάσεις του ματς:




Τα δεκάλεπτα: 19-22, 40-47, 69-51, 89-72

Κάχα Λαμποράλ(Iβάνοβιτς): Νοτσιόνι 12, Ροτσέστι, Μ. Μπιέλιτσα 3, Καμπέθας 2, Σαν Εμετέριο 12, Πλάις 4, Ερτέλ 11, Όλεσον 13, Λάμπε 9, Κοζέρ 6

Ολυμπιακός(Μπαρτζώκας): Χάινς 18 (9/11 2π, 4 ριμπ), Λο 4, Άντιτς 9, Σπανούλης 14 (3 τρ, 8 ασ), Περπέρογλου, Σλούκας 7, Μαυροειδής, Πάουελ 12, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 13 (9 ριμπ), Μάντζαρης 1



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: