Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Μπορείς; Απόδειξε το!!

To πρόγραμμα του ΠΑΟΚ περιλαμβάνει δύο διαδοχικά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό κι ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει πώς μπορούν να κρίνουν την πορεία της ομάδας.

Η εβδομάδα της κρίσης ξεκινά για τον ΠΑΟΚ από την Κυριακή. Τα δυο διαδοχικά ντέρμπι (με τον Παναθηναικό στο ΟΑΚΑ και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα) θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα.
Η ομάδα του Γιώργου Δώνη φαντάζει πλέον ως φαβορί για την κατάκτηση της 2η θέσης του βαθμολογικού πίνακα, ενώ παράλληλα έχει κερδίσει τον άτυπο τίτλο της ομάδας που μπορεί να κοντράρει τους Πειραιώτες στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Προσέξτε πως το γράφω για να μην έχουμε. παρεξηγήσεις. Μπορεί να κοντράρει. Απλά. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο (αν όχι αδύνατο) να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να προσπεράσει τον Ολυμπιακό. Το έχω ξαναγράψει άλλωστε. Ο Ολυμπιακός διαθέτει στο ρόστερ του μια πλειάδα ικανών και έμπειρων ποδοσφαιριστών σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που βασίζεται στον ενθουσιασμό και το πείσμα παικτών που μέχρι πέρσι έπαιζαν στην ομάδα των νέων.
Παράλληλα ΟΣΦΠ έχει τις αβάντες που όλοι γνωρίζουμε και. αναγνωρίζουμε. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν γιατί υποστηρίζω και θεωρώ ότι είναι σχεδόν αδύνατον να πάρει κεφάλι ο ΠΑΟΚ στο βαθμολογικό πίνακα τουλάχιστον στη φετινή περίοδο.
Ωστόσο τα δυο παιχνίδια που ακολουθούν δίνουν στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία και παράλληλα τη δυνατότητα να καταστήσει σαφές ότι έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να διεκδικεί και ταυτόχρονα μπορεί να υποστηρίξει τις φιλοδοξίες του δημιουργώντας παρακαταθήκες για το μέλλον. Στα επόμενα χρόνια αναφέρομαι.
Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ κρίνεται στο ΟΑΚΑ και στην Τούμπα. Αν υποθέσουμε ότι ο Τριτσώνης και ο κάθε Τριτσώνης δεν θα αναλάβουν δράση για να ικανοποιήσουν τα παράκεντρα αποφάσεων -που τόσο ταλαιπωρούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο- και να διαμορφώσουν αποτελέσματα ο Δικέφαλος καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να κολυμπήσει με επιτυχία και στα βαθιά. νερά.
Οι δυο αγώνες πρωταθλήματος αποτελούν ένα crash test για τον ΠΑΟΚ που αν το περάσει με επιτυχία θα ωφεληθεί με πολλαπλά κέρδη. Και ξέρετε πια είναι τα πιο σημαντικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο ΠΑΟΚ από τους δυο αγώνες πρωταθλήματος που ακολουθούν; Να προκαλέσει ενθουσιασμό στους φιλάθλους του και παράλληλα να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.
Είναι πολλά περισσότερα από 6 ή 4 βαθμούς όσα πραγματεύεται ο Δικέφαλος στους αγώνες με Παναθηναικό και Ολυμπιακό. Το ενδεχόμενο να βγει νικητής από τη δοκιμασία που τον περιμένει θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως αφορμή για τον Ιβαν Σαββίδη να «ζεσταθεί» ακόμα περισσότερο με την ομάδα και να προχωρήσει νωρίτερα από το προβλεπόμενο (ότι έχουν προγραμματίσει δηλαδή με τους συνεργάτες του) τις επόμενες κινήσεις του.
Αν η ομάδα λοιπόν μπορεί, έχει τώρα τη μοναδική ευκαιρία να το αποδείξει. Ακόμα κι αν προσπαθήσει σοβαρά και δεν τα καταφέρει κερδισμένη θα είναι. Για το μέλλον.

Υ. Γ. Πολλά θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Από αρχές Δεκεμβρίου μέχρι και τα Χριστούγεννα θα έχουμε μπαράζ ανακοινώσεων και δράσεων. Μη πάει ο νου σας σε μεταγραφές. Την πλήρη ανανέωση της πολιτικής της σε ορισμένους ζωτικούς τομείς θα ανακοινώσει με μια σειρά κινήσεων που θα προκαλέσουν εντύπωση. Και αναστάτωση θα προκαλέσουν. Όσοι θεωρούσαν ότι ο ΠΑΟΚ θα μείνει μικρός για να χωράει στη χούφτα τους ή στην τσέπη τους αυταπατώνται.



πηγή: gazzetta.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: