Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Κινδυνεύει με έξωση η Νάπολι!!


Κινδυνεύει με έξωση η Νάπολι
Στα «μαχαίρια» βρίσκεται η διοίκηση της Νάπολι με τον Δήμο της πόλης του ιταλικού Νότου. Αιτία τα ενοίκια που οφείλει ο σύλλογος στο Δήμο για τη χρήση του Σαν Πάολο. Ήδη το ποσό που απαιτεί ο Δήμος ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ και γίνονται σκέψεις να ακυρωθεί κάθε σύμβαση χρήσης του γηπέδου από την ομάδα.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα του ιταλικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι ίδιοι οι άνθρωποι των ομάδων, είναι η έλλειψη ποδοσφαιρικών γηπέδων που να ανήκουν στους συλλόγους και όχι στους Δήμους ή τις Περιφέρειες. Αν και παραδέχονται πως είναι τεράστια επένδυση η κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου, εντούτοις πιστεύουν πως θα μπορούσε να δώσει λύσεις, τόσο στην ανάπτυξη των Ακαδημιών, όσο και στις μεγαλύτερες εισπράξεις από την ιδιοχρησία, με μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα.

Μια από τις - πολλές - ομάδες που δεν έχει δικό της γήπεδο είναι η Νάπολι, που χρησιμοποιεί το Σαν Πάολο, το οποίο ανήκει στο Δήμο. Οι συμβάσεις που η διοίκηση των «παρτενοπέι» έχουν υπογράψει με τον Δήμο, όμως, δεν τηρούνται από την πλευρά της ομάδας, σύμφωνα με καταγγελίες των τοπικών Αρχών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Repubblica» το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε γνωστό πως η Νάπολι χρωστάει στο Δήμο της Νάπολης περισσότερα από 1,6 εκατ. ευρώ. Ένα μέρος του ποσού αυτού αντιστοιχεί στα ποσοστά επί των εισπράξεων που έχει συμφωνηθεί να εισπράττει ο Δήμος και ένα μέρος σε μη καταβληθέντα ενοίκια.

Η εφημερίδα αναφέρει πως αν ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ο πρόεδρος της ομάδας, δεν φροντίσει να τακτοποιήσει σύντομα τις εκκρεμότητες αυτές, ο Δήμος προτίθεται να προσβάλει στα δικαστήρια τη σύμβαση, με αποτέλεσμα η ομάδα να κινδυνεύει να μείνει άστεγη.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: