Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Δώρο από τον… πρώην στην Άρσεναλ!!

Δώρο από τον… πρώην στην Άρσεναλ!
Ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Πρέμιερ που σκοράρει και αποβάλλεται σε ντέρμπι του Β. Λονδίνου και άφησε την Τότεναμ έρμαιο στις διαθέσεις της Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να παίρνουν τη νίκη με σκορ 5-2, σε ένα χορταστικό παιχνίδι που έληξε με το ίδιο σκορ όπως και πέρυσι!

Το ντέρμπι της αγγλική πρωτεύουσας τα είχε όλα.

Γκολ, αποβολές, πολλές φάσεις, νεύρα, πάθος και ανατροπές.

Οι «κατάρες» των οπαδών της Άρσεναλ, οι οποίοι είδαν τον Αντεμπαγιόρ να πανηγυρίζει μπροστά τους το γκολ του, έπιασαν τόπο, αφού λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η αποβολή του και μαζί με αυτή και η κατάρρευση της Τότεναμ.

Η Άρσεναλ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το αριθμητικό της πλεονέκτημα και μέχρι το τελευταίο 20λεπτο ήταν η μόνη ομάδα στο «Emirates». Η Τότεναμ πάλεψε όσο μπορούσε, μείωσε και απείλησε για την ισοφάριση, ωστόσο οι παίκτες της έδειχναν να μένουν από δυνάμεις.

Σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του και ο Γουιλιάμ Γκαλάς, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε.

Το ματς

Μέσα στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου είχαν γίνει όλα όσα θα έκριναν το ματς. Η Τότεναμ άνοιξε το σκορ με τον Αντεμπαγιόρ, ο οποίος έκανε το …λάθος να πανηγυρίσει μπροστά στους οπαδούς της πρώην ομάδας του. Οι κατάρες των φίλων της Άρσεναλ έπιασαν, όταν ο Τογκολέζος αποβλήθηκε 8’ αργότερα, ενώ στο 23’ ο Περ Μερτεζάκερ έφερε το ματς στα ίσα. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν στα καρέ της την ομάδα του Βίλας-Μπόας και από την δεξιά πλευρά ο Θίο Γουόλκοτ έστησε το δικό του πάρτι, με αποτέλεσμα οι «κανονιέρηδες» να πιέζουν συνεχώς. Λούκας Ποντόλσκι και Ολιβιέ Ζιρού έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο το ημίχρονο για τους γηπεδούχους.

Στο δεύτερο μέρος, η Τότεναμ προσπάθησε να πιέσει, το έκανε σε ένα βαθμό και η Άρσεναλ το εκμεταλλεύτηκε χτυπώντας στις αντεπιθέσεις και κάνοντας το 4-1 με τον Σάντι Καθόρλα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μπουν στο ματς ξανά, μείωσαν με τον Γκάρεθ Μπέιλ, αλλά αυτό δεν ήταν ικανό για να τους βάλει για τα καλά στο ματς. Η Άρσεναλ σφράγισε το θρίαμβό της με τον Γουόλκοτ, ο οποίος επιβραβεύτηκε για την εξαιρετική του εμφάνιση κάνοντας το τελικό 5-2, στις καθυστερήσεις.


Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: