Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Την ανατροπή της ιστορίας της πέτυχε η Γουϊγκαν!


Ο Μπεν Γουότσον ανοίγει το δρόμο της ανατροπής σωτηριίας για τη  Γουϊγκαν Η Αρσεναλ προηγήθηκε 2-0 μέχρι το 80', αλλά είδε τις όποιες ελπίδες είχε για το πρωτάθλημα να διαλύονται μέσα σε δέκα λεπτά, καθώς η Γουϊγκαν πέτυχε τρία γκολ και πήρε ιστορική νίκη με 3-2, που την φέρνει πιο κοντά στην παραμονή στην κατηγορία.

Η Αρσεναλ άνοιξε το σκορ με τον φορμαρισμένο Θίο Γουόλκοτ στο 41', μετά από μπαλιά του Νίκλας Μπέντνερ. Και στο 48' πέτυχε και το 0-2, όταν ο Νασρί εκτέλεσε κόρνερ και ο Μικαέλ Σιλβέστρ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κέρκλαντ.

Από εκεί και πέρα η Αρσεναλ οπισθοχώρησε και έδειξε να αρκείται στα δύο γκολ, καθώς γνώριζε τη δυσκολία του είχαν οι γηπεδούχοι στο γκολ.
Ομως στο ποδόσφαιρο όλα συμβαίνουν και στο 80' ο Μόζες ελίχθηκε από τα αριστερά και γύρισε ωραία στην περιοχή, όπου ο νεαρός Μπεν Γουότσον με πλασέ μείωσε.
Στο 89' η Γουϊγκαν εκτέλεσε κόρνερ, ο Λούκας Φαμπιάνσκι προσπάθησε να πιάσει τη μπάλα πηδώντας, αλλά του έφυγε από τα χέρια. Εκεί βρέθηκε ο Τάιτους Μπραμπλ, που με ενστικτώδη κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2.

Και στο 91' ο Σαρλ Ενζογκμπιά με άπιαστο αριστερό σουτ έξω από την περιοχή χάρισε τη θριαμβευτική νίκη στη Γουίγκαν, που τώρα απέχει επτά βαθμούς από την 18η Χαλ.
Η Αρσεναλ έμεινε έξι βαθμούς από την κορυφή με τρία μόλις παιχνίδια να απομένουν!

Ο νεαρός Νέιθαν Ντελφουνέσο χάρισε τη νίκη 2-1 στην Αστον Βίλα μέσα στο Φράτον Παρκ, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, αφού είχε μπει σαν αλλαγή.
Η Πόρτσμουθ προηγήθηκε στο 10' με σουτ του Μάικλ Μπράουν, από πάσα του Βάντεν Μπόρε, αλλά η Αστον Βίλα ισοφάρισε γρήγορα. Στο 16' με δημιουργό τον Γουόρνοκ και εκτελεστή τον Τζον Κάριου.
Ο Νορβηγός έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-2 στο 40', όταν ανατράπηκε από τον Ντιόπ, αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε αποκρούστηκε από τον Ντέιβιντ Τζέιμς.
Στο 82' ο νεαρός Ντελφουνέσο δέχτηκε την κεφαλιά πάσα του Χέσκι, που επίσης έπαιξε σαν αλλαγή, και με νέα κεφαλιά έκανε το τελικό 1-2, σε ένα γεμάτο παιχνίδι.
Η Αστον Βίλα έκανε σημαντικό βήμα για την έξοδό της στην Ευρώπη, ενώ ακόμα ελπίζει μαθηματικά για την τέταρτη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: