Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Μουρίνιο: Αν κερδίσει όποιος κάνει κατοχή, έχουμε χάσει από τώρα…

Αρνήθηκε να αποδώσει χαρακτήρα «πρόωρου τελικού» στο αυριανό μεγάλο παιχνίδι της Ίντερ με την Μπαρτσελόνα, ο τεχνικός των Ιταλών Ζοσέ Μουρίνιο, στην συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε του αγώνα.Ο Πορτογάλος απέδωσε σεβασμό στις Λιόν και Μπάγερν που παίζουν μια μέρα μετά, ενώ χαρακτήρισε τον Λουίς Φαν Χάαλ ως έναν από τους σπουδαιότερους προπονητές στον κόσμο.

«Δεν υπάρχει πρόωρος τελικός. Είναι ένας ημιτελικός και μόνο οι νικητές θα προκριθούν στον πραγματικό τελικό, αυτόν που θα γίνει στην Μαδρίτη. Και σίγουρα δεν θα είναι η Ίντερ με την Μπαρτσελόνα. Η Λιόν και η Μπάγερν αξίζουν κάθε σεβασμό γιατί έχουν φτάσει όπου και εμείς. Έχουν και αυτές 25% πιθανότητες να πάρουν το τρόπαιο, έχουν την ιστορία τους και έχουν αποκλείσει μεγάλες ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης. Και η Μπάγερν έχει έναν από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο».

Ωστόσο τα πιο ενδιαφέροντα τα κρατούσε για αργότερα, όταν παραδέχτηκε πως η κατοχή της μπάλας θα είναι αποκλειστικό προνόμιο της Μπαρτσελόνα, αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει τίποτα στους Καταλανούς.

«Δεν με ενδιαφέρει η κατοχή της μπάλας. Αν αύριο νικήσει η ομάδα που θα κάνει κατοχή, τότε έχουμε χάσει από τώρα. Η Μπαρτσελόνα ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρώτο και στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα του Σεπτέμβρη στο Μιλάνο, το υπόλοιπο διάστημα ήταν ισορροπημένο. Στο ματς της Βαρκελώνης, έδειξαν κυριαρχία και νίκησαν εύκολα και δίκαια. Αλλά έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Εκείνοι είναι εξίσου καλοί με τότε, αλλά εμείς έχουμε βελτιωθεί. Οπότε πιστεύω πως είναι 50-50. Είμαστε πιο συμπαγείς σε επίπεδο τακτικής, η νοοτροπία είναι διαφορετική αλλάζει σε ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρουμε πως θα είναι δύσκολο αλλά δεν πιστεύω πως εκείνοι δεν προβληματίζονται που θα παίξουν εναντίον μας».

Ο Μουρίνιο μίλησε και για τον τρόπο που (δεν) θα αντιμετωπίσει τον «σεληνιασμένο» Λίο Μέσι. «Θα δούμε που θα παίξει αύριο. Μπορεί να παίξει δεξιά, αριστερά, σαν σέντερ φορ, πίσω από τον «Ίμπρα» όπως με την Άρσεναλ (στο Λονδίνο), πίσω από τον Μπόγιαν όπως με την Άρσεναλ στην Βαρκελώνη. Είναι μεγάλος παίκτης που απαιτεί την προσοχή μας αλλά δεν υπάρχουν μαν του μαν στην φιλοσοφία μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: