Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Μια προσπάθεια που αποδεικνύεται λυτρωτική για την ΑΕΚ!

Mέχρι και πριν από λίγες ημέρες ακόμη και οι ίδιοι οι οπαδοί της, που είχαν κάθε λόγο, συναισθηματικά, δεν έβλεπαν τι νόημα είχε όλη αυτή η προσπάθεια της ΠΑΕ να κρατηθεί σε εικονική λειτουργία για να κρατήσει την ΑΕΚ στη Super League. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Μια προσπάθεια που αποδεικνύεται λυτρωτική για την ΑΕΚ
Όχι μόνο επειδή κουράζονταν να ταπεινώνονται από συμπεριφορές ποδοσφαιριστών και λοιπών μελών της ποδοσφαιρικής αγοράς απέναντι στην αγαπημένη τους ομάδα, αλλά κυρίως διότι δεν έβλεπαν μπροστά τους καμιά ουσιαστική προοπτική ανάκαμψης. Μέχρι που προέκυψε αυτό το έγγραφο, που ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του ο Ανδρέας Δημητρέλος, με το οποίο ο εφοπλιστής Δημήτρης Βιντιάδης μαζί με έναν εκ των πιο γνωστών μεσαζόντων σε αγοραπωλησίες ποδοσφαιρικών ομάδων στην Αγγλία γνωστοποίησαν το ενδιαφέρον τους να πάρουν την ΠΑΕ ΑΕΚ στα χέρια τους. Φυσικά και είναι πρόωρο και δεν είναι ασφαλές να εκτιμήσει κανείς αν αυτό το ενδιαφέρον μπορεί να αποδειχθεί ουσιαστικό και, κυρίως, αν ο Βιντιάδης και ο deal maker Κιθ Χάρις θα αποφασίσουν να επενδύσουν, οι ίδιοι ή ο επιχειρηματίας που θα βρουν ή έχουν βρει, στην ΑΕΚ. Αυτό όμως που σήμερα συμβαίνει, δηλαδή η ύπαρξη του εγγράφου που πιστοποιεί το ενδιαφέρον, εφόσον το έγγραφο υπάρχει και η υπογραφή δεν ξεβάψει, δίνει για πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό μια ελπίδα επιβίωσης στην ΠΑΕ.
Δεν Eχω ιδEα περί της κατάληξης αυτής της υπόθεσης. Και μόνο όμως αυτό που μέχρι σήμερα συμβαίνει, δηλαδή το –έστω φιλολογικό– ενδιαφέρον ενός τραπεζίτη επενδυτών αυτού του βεληνεκούς για την ΑΕΚ τεκμηριώνει τον ισχυρισμό όσων επιμέναμε ότι αν η ΠΑΕ είχε μπει εδώ και περίπου έναν χρόνο στη διαδικασία να εκπονήσει σχέδιο για να αναζητήσει σε Ελλάδα και εξωτερικό έναν σοβαρό επενδυτή θα μπορούσε να είχε αυξήσει πολύ τις πιθανότητες να λύσει το πρόβλημά της.
Στο σημείο που βρίσκεται, η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει από το να παλέψει, στη διάρκεια των επόμενων ημερών, για να πάρει στα χέρια της τα έγγραφα που θα της εξασφαλίσουν τη μικρή παράταση ζωής, δηλαδή την παραμονή στη Super League και σε αυτό το πονεμένο καθεστώς λειτουργίας, με την ελπίδα να αποδειχθεί αληθινό και μεγάλο το ενδιαφέρον των επενδυτών να πάρουν την εταιρεία στα χέρια τους. Για πρώτη φορά αυτή η προσπάθεια, που έμοιαζε μάταιη και έβαζε μπροστά στην ΑΕΚ την προοπτική να τυραννηθεί πολύ προτού διαλυθεί η ΠΑΕ, αποκτά κάποιο νόημα. Είναι ευχή για την ΑΕΚ να της κάτσει. Είναι ευχή για το πρωτάθλημα, για το ποδόσφαιρο. Είναι ευχή αυτό το χαρτί που λέει ότι έχει ο Δημητρέλος να μην αποδειχθεί «γιαλαντζί» και να οδηγήσει σε συμφωνία.
ΠΗΓΗ: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: