Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Μάντζιος: «Θα τα καταφέρουμε»

Ο τεχνικός της Κέρκυρας, Άκης Μάντζιος μιλώντας για τη νέα σεζόν υποστήριξε πως η ομάδα του μπορεί να φτάσει στην παραμονή.
Αναλυτικά τι δήλωσε ο τεχνικός της Κέρκυρας: «Ήρθε η στιγμή για την έναρξη ενός Πρωταθλήματος, που εκτιμώ πως θα είναι διαφορετικό και περίεργο. Καθώς θα έχει αρκετές ομάδες με προβλήματα -οικονομικής ή οργανωτικής φύσεως- και τα οποία επηρεάζουν την ποιότητα και τη δυναμική τους στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, τον Ατρόμητο. Μια ομάδα με πολύ ποιοτικό και με βάθος ρόστερ, έτοιμη -καθώς, σε σχέση με πέρσι, ο κορμός είναι ο ίδιος- και, όπως αντιλαμβάνεσθε ο βαθμός δυσκολίας για μας θα είναι υψηλός. Από εκεί και πέρα και αναλύουμε και μελετάμε τον αντίπαλο και θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε».
Για το προφίλ της Κέρκυρας: «Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα μας, εντελώς διαφορετική σε σχέση μ' αυτό που είχε συνηθίσει ο κόσμος -να διαθέτει παίκτες έμπειρους. Αλλά με πολλά νέα παιδιά και χωρίς, ουσιαστικά, κορμό σε σχέση με πέρσι. Καθώς, αν δείτε τους παίκτες που έμειναν, μόνο δύο ήταν βασικοί και κάποιοι είχαν απλά συμμετοχές. Χρειάζεται, λοιπόν, υπομονή και χρόνος, μέχρις ότου αποκτηθεί η απαιτούμενη ομοιογένεια. Έχουν έρθει πάνω από 15 νέοι ποδοσφαιριστές και μαζί μ' αυτούς, που έμειναν, προσπαθούμε να χτίσουμε μια ομάδα που θα έχει ενθουσιασμό, θέληση, πάθος για τη νίκη, στοιχεία, που, μαζί με την ποιότητα κάποιων πιο έμπειρων παικτών, θα δημιουργήσουν το κράμα μιας καλής ομάδας».
Για τα προβλήματα ενόψει της πρεμιέρας: «Έχουμε κάποια προβλήματα, με το βαθμό ετοιμότητας ορισμένων παιδιών, που δεν ενσωματώθηκαν από την αρχή στην προετοιμασία και σίγουρα, δεν είναι έτοιμοι για 90 λεπτά -άρα, αυτομάτως, πρέπει να γίνει μια σωστή διαχείριση. Επιπλέον, έχουμε την απουσία του Γιάντση, που στο τελευταίο παιχνίδι (σ.σ. με την Αναγέννηση Γιαννιτσών) τραυματίστηκε και τέθηκε εκτός. Όπως και του Κοντοδήμου, που είναι τιμωρημένος από τον τελευταίο αγώνα της περσινής περιόδου, με τον Άρη. Δεδομένης της απουσίας του, αλλά και της ατυχίας του Αρμένη, προσανατολίζομαι να χρησιμοποιήσω στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Τσουμάνη, ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία στον αγώνα με τα Γιαννιτσά».
Για τα πλάνα του: «Είναι ένα παιχνίδι, που θα απαιτήσει αρκετή υπομονή και συλλογική προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε απέναντι σε μια αρκετά ποιοτική και έτοιμη ομάδα, όπως ο Ατρόμητος. Εμείς δοκιμάζουμε διάφορα συστήματα και πρόσωπα, πάντα ανάλογα με τον αντίπαλο. Απέναντι στα Γιαννιτσά παίξαμε πολύ πιο επιθετικά, προκειμένου να μπορέσουμε να δούμε πώς μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και σε ένα άλλο είδος συστήματος. Με τον Ατρόμητο, βέβαια, θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι».
Για το πότε θα είναι η ομάδα του έτοιμη: «Στο παιχνίδι με την Ξάνθη (σ.σ. 3η αγωνιστική). Κι αυτό, γιατί κάποια παιδιά, έμπειροι και καλοί παίκτες, ήρθαν, όπως προείπα, αργά στην προετοιμασία, ενώ υπάρχουν και πολλά νέα, που δεν είχαν την υποδομή, ώστε να είναι ακόμη έτοιμα για το επίπεδο Super League. Δουλέψαμε μαζί τους, συνεχίζουμε να δουλεύουμε, αλλά και πάλι ο χρόνος δεν είναι αρκετός. Είναι διαφορετικά να έχεις μια ομάδα με 15 έμπειρους παίκτες και να προσθέτεις πέντε νέους και διαφορετικό να έχεις 15 παιδιά νέα και πέντε- έξι έμπειρους. Γι' αυτό λέω ότι χρειάζεται πολλή δουλειά και αρκετή υπομονή από όλους, όσοι ασχολούμαστε με την ομάδα».
Για το αν θα υπάρξουν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ: «Θα αναχωρήσουν κάποιοι παίκτες. Και, όπως είχαμε πει εξ αρχής, θα κινηθούμε στο πλάνο των 26- 27 παικτών, μαζί με τα νέα παιδιά από την ομάδα των Νέων, ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε καλύτερα».
Για τον Έντερ: «Ο Βραζιλιάνος έχει υπογράψει, ενώ ήρθε και η μπλε του κάρτα. Θα μιλήσω μαζί του, για να δω αν είναι 100% έτοιμος, να αγωνιστεί την Κυριακή»..


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: