Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Οι τωρινές "αλήθειες" πληγώνουν!!

Σε περίπτωση που ο Φορναρόλι ή ο Μαυρίας ή ο Τοτσέ είχαν ευστοχήσει η ρεβάνς θα ήταν όντως 50-50 στις πιθανότητες. Του Βαγγέλη Μπραουδάκη.
Οι τωρινές "αλήθειες" πληγώνουν
Οταν μια ομάδα συγκεκριμένων δυνατοτήτων και εμπειριών αποδίδει με βάση αυτό της το ταβάνι και ηττάται από μια άλλη (όχι πολύ, αλλά) μεγαλύτερων δυνατοτήτων, αν και εξίσου πρωτάρα σε τέτοιες προκλήσεις, τότε το σενάριο μοιάζει με το Μάλαγα - Παναθηναϊκός.
Οι Ισπανοί, πρεσάροντας ασφυκτικά από το ύψος της αντίπαλης περιοχής στο α' μέρος, κυριάρχησαν και φυσιολογικότατα έφτασαν στο χαλαρό 2-0 αξιοποιώντας τη σαφώς ποιοτικότερη μεσοεπιθετική τους δυνατότητα με «μαέστρο» τον Μαρέσκα -για να ηδονίζονται και οι Ολυμπιακοί.
Αν, μάλιστα, συνέχιζαν σε αυτόν τον ρυθμό και στο β' μέρος θα είχαν εξασφαλίσει ήδη τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο τέτοιο τέμπο και λογική ξεπερνάνε τις νυν δυνατότητες της Μάλαγα.
Και είναι το μόνο ενθαρρυντικό για τους «πράσινους», αφού διαπίστωσαν -κι ας μην αξιοποίησαν τις δυο τρεις εξαίρετες ευκαιρίες- ότι οι Ισπανοί χωλαίνουν εξίσου με αυτούς αμυντικά και δυσκολεύονται να κάνουν το παιχνίδι τους τρομακτικό κι επικίνδυνο όταν επιλέγουν τακτική αναμονής.
Σε περίπτωση που ο Φορναρόλι ή ο Μαυρίας ή ο Τοτσέ είχαν ευστοχήσει ο επαναληπτικός θα ήταν όντως 50-50 στις πιθανότητες. Τώρα, προφανώς, δεν είναι, αλλά αν οι νέοι του Φερέιρα παρουσιαστούν πνευματικά έτοιμοι κι αν το περιβάλλον που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί τους στο ΟΑΚΑ τούς σπρώξει, όλα θα είναι ανοικτά μετά το απαιτούμενο 1-0.
Εγραφα και χτες πως η αναμέτρηση θα κριθεί από τις μεσαίες γραμμές και την πίεση που θα απορροφήσουν (ή όχι) προτού εκτεθούν οι ευάλωτες άμυνες πίσω τους. Αυτό το κομβικό σημείο γίνεται ακόμα επιτακτικότερο για την προσεχή Τρίτη αν τυχόν λείψει ο Μπουμσόνγκ, καθώς το ζευγάρι Πίντο - Βελάσκες δεν αντέχει σε τέτοιο επίπεδο χωρίς ικανή θωράκιση μπροστά του.
Κοντολογίς, ο Παναθηναϊκός μπορεί να στενοχώρησε τους οπαδούς του, που αλλιώς ήταν συνηθισμένοι, ωστόσο παρουσιάστηκε αρκετά «αληθινός», όσο κι αν αυτές οι τωρινές αλήθειες πληγώνουν συγκριτικά με το παρελθόν...
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: