Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Του λείπει ένας ...Σαλπιγγίδης!!

Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης σχολιάζει την απουσία σκόρερ και την καθοριστική πρεμιέρα του πρωταθλήματος με το Λεβαδειακό το Σάββατο.
Του λείπει ένας ...Σαλπιγγίδης
Τα πρώτα 60 λεπτά στο "Ροσαλέδα" ήταν εφιαλτικά για τον Παναθηναϊκό και ευτυχώς το κοντέρ σταμάτησε στο 2-0, καθώς η Μάλαγα ήταν δύο κλάσεις καλύτερη σε όλα τα επίπεδα και δημιούργησε πολλές φάσεις στην εστία του Καρνέζη με τη μεγάλη ποιότητα που διαθέτει από τη μέση και μπροστά.
Οι Ισπανοί κατέβασαν ταχύτητα μετά το 60', λογικό για ξεκίνημα της σεζόν, ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την απόδοση του, αλλά δεν μπόρεσε να τους χτυπήσει στο αδύνατο σημείο τους που είναι η άμυνα.
Ο Σισοκό ετοίμασε δύο γκολ στους Μαυρία και Τοτσέ, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, όπως και ο Φορναρόλι, και το τελικό 2-0 καθιστά τη Μάλαγα ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.
Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι στο τελείωμα των φάσεων και δεν έχει τον παίκτη που θα του προσφέρει το εύκολο γκολ. Ο Φορναρόλι δείχνει να είναι περισσότερο περιφερειακός επιθετικός και όχι φορ, ενώ τα στατιστικά του στις προηγούμενες ομάδες αποδεικνύουν ότι δεν έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα. Παράλληλα ο Τοτσέ δεν είναι παίκτης επιπέδου Παναθηναϊκού, ενώ ο Πετρόπουλος βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Κοινώς πρόβλημα στο σκοράρισμα.
Στο 4-2-3-1 οι "πράσινοι" θα διαθέτουν μια καλή τριάδα με τους Κουίνσι-Σισοκό στα άκρα και τον Χριστοδουλόπουλο σε ελεύθερο ρόλο, όμως δεν έχουν τον γρήγορο φορ που θα κάνει γκολ τη μισή ευκαιρία. Έναν παίκτη σαν τον Σαλπιγγίδη για παράδειγμα. Στο 4-3-3 λείπει και πάλι ο γρήγορος φορ, όπως και στο 4-4-2 ο κλασικός φορ που με παρτενέρ τον Φορναρόλι ή τον Χριστοδουλόπουλο, θα προσφέρει στον Φερέιρα το εύκολο γκολ.
Ο αποκλεισμός από το Champions League δεν θα φέρει την καταστροφή. Σίγουρα από οικονομικής άποψης τα 16 εκ. ευρώ είναι καλύτερα από τα 6 εκ. ευρώ, όμως σε αγωνιστικό επίπεδο ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να τσαλακώσει το ευρωπαϊκό γόητρό του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ο Παναθηναϊκός χτίζει μια νέα ομάδα και το Europa League θα του ταιριάξει καλύτερα από τη στιγμή κιόλας που είναι υποχρεωμένος να κυνηγήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα, το οποίο είναι και ο βασικός στόχος.
Το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Λεβαδειακό το Σάββατο είναι καθοριστικό, οι "πράσινοι" μπαίνουν με το -2 στη Super League λόγω των επεισοδίων στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και επομένως η "γκέλα" είναι απαγορευτική. Επομένως ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια να κάνει την προσπάθεια του στη ρεβάνς της Τρίτης με τη Μάλαγα και ότι βγει.
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: