Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Μπατίστα: «Πληγωμένη, αλλά επικίνδυνη η Μπαρτσελόνα»

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να μην είναι και στην καλύτερή της κατάσταση λόγω των τραυματισμών ενόψει του ματς με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο αυτό την κάνει ακόμη πιο επικίνδυνη, σύμφωνα με τον Εστέμπαν Μπατίστα

Μπατίστα: «Πληγωμένη, αλλά επικίνδυνη η Μπαρτσελόνα»
Ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας, σε σχέση με τους δύο στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας, θα είναι ο επόμενος ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό για το TOP 16, όπως θεωρεί ο Εστέμπαν Μπατίστα. Ο Ουρουγουανός σέντερ τόνισε πως οι Καταλανοί είναι ακόμη πιο επικίνδυνοι λόγω των τραυματισμών.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του στην Ευρωλίγκα ο Εστέμπαν Μπατίστα:

«Προφανώς ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε τη πρώτη μας νίκη στο TOP 16 αφού παίζαμε και στην έδρα μας. Είχαμε ηττηθεί στα προηγούμενα τρία μας παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και ήταν υποχρεωτικό για εμάς να ξεκινήσουμε με νίκη. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα, την Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία μας έβαλε δύσκολα, όπως ακριβώς το περιμέναμε. Αλλά καταφέραμε να ξεκινήσουμε θετικά το 2015 με μία νίκη απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Εγώ είχα ένα καλό παιχνίδι και αυτό κάνει τα πράγματα καλύτερα. Έχασα δύο παιχνίδια λόγω τραυματισμού και ήταν δύσκολο για εμάς να βρούμε πάλι το ρυθμό μας. Όταν η ομάδα κερδίζει και εσύ παίζεις καλά, τότε όλα γίνονται πιο εύκολα. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία και να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά.

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να παίζω αντίπαλος με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Είναι πραγματικά μεγάλος και χειρίζεται το σώμα του και τις φυσικές του ικανότητες πολύ καλά.

Αν και παίξαμε μόνο λίγα λεπτά αντίπαλοι μπορώ να πω πως είναι δύσκολο να τον μαρκάρεις. Πρέπει να παίζεις απέναντί του με ένταση, να παλεύεις κι εμείς ευτυχώς καταφέραμε να τον περιορίσουμε. Αν αφήσεις έναν παίκτη σαν αυτόν ελεύθερο στο παρκέ μπορεί να σου προκαλέσει μεγάλη ζημιά, εξ’ αιτίας του μεγέθους του και της δύναμής του. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να τον μαρκάρεις.

Ο επόμενος αγώνας είναι με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Θα είναι η τρίτη φορά που θα βρεθούμε αντιμέτωποι, η Μπαρτσελόνα δεν είναι σε καλή κατάσταση, όμως μια ομάδα υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να γίνει περισσότερο επικίνδυνη. Είναι πληγωμένοι, όμως είναι μια υπερήφανη ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσουν να έχουν καλή απόδοση.

Έχουμε αγωνιστεί δύο φορές έως τώρα σαν αντίπαλοι και γνωρίζουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον. Είμαι σίγουρος ότι αυτός ο αγώνας θα είναι διαφορετικός σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις στην κανονική περίοδο.

Τα σημεία-κλειδιά είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να μειώσουμε τα λάθη μας. Το TOP 16 είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία, πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε αγώνα και να προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών, όμως ο αγώνας παραμένει ιδιαίτερα δύσκολος.

Έχουμε πλέον τον ΝτεΜάρκους Νέλσον στην ομάδα. Είναι ένας παίκτης που θα μας προσφέρει λύσεις στην θέση του πόιντ γκαρντ. Είναι πολύ σημαντικό που επέστρεψε γιατί τον έχουμε ανάγκη. Αν είμαστε πλήρεις, με δύο παίκτες σε κάθε θέση, η ομάδα θα ωριμάσει και θα βελτιωθεί.

Ο ΝτεΜάρκους είναι ομαδικός παίκτης, έχει ένταση στο παιχνίδι του και θα μας βοηθήσει πολύ, κάθε βοήθεια είναι σημαντική όταν είσαι σε έναν τόσο δυνατό όμιλο στο TOP 16.

Είναι χαρά μας που συμμετέχουμε, ενώ ο όμιλος είναι ιδιαίτερα ισορροπημένος, άλλωστε την περασμένη εβδομάδα η Άλμπα νίκησε την Μπαρτσελόνα. Πρέπει να είμαστε δυνατοί εντός έδρας και να προσπαθήσουμε να… κλέψουμε κάποια νίκη εκτός έδρας. Αυτό είναι το “κλειδί” για κάθε ομάδα.

Όλοι οι αντίπαλοι θα προσπαθήσουν να παίξουν καλά στο ΟΑΚΑ, όμως οι οπαδοί μας δίνουν σημαντικό πλεονέκτημα, όμως και εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να διεκδικήσουμε τη νίκη σε κάθε αγώνα. Όσο νωρίτερα έρθει η εκτός έδρας νίκη, τόσο το καλύτερο για μας.

Συνέβη κάτι περίεργο τις προηγούμενες μέρες. Κάποιος με μπέρδεψε με τον Μάικ Μπατίστ, υποθέτω επειδή μοιάζει το επώνυμο μας. Προφανώς ο τύπος που με μπέρδεψε δεν είναι φανατικός με το μπάσκετ, όμως μου είπε: “Νόμιζα ότι είσαι μαύρος”!, θεωρώντας ότι είμαι ο Μπατίστ.

Μερικοί θεωρούν ότι είμαι ο νέος Μπατίστ, επειδή αγωνιζόμαστε στην ίδια θέση και έχουμε ίδιο στυλ στο παιχνίδι μας.

Μου αρέσει η Αθήνα και ο Παναθηναϊκός είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, το λατρεύω. Οι συμπαίκτες μου και οι άνθρωποι της ομάδας με έκαναν να νιώσω σαν στο σπίτι μου από την πρώτη στιγμή. Νιώθω πολύ άνετα και αυτό με κάνει χαρούμενο καθημερινά.

Αισθάνομαι πολύ ωραία σε αυτή την πόλη, έχει ό,τι ζητήσεις, ακόμη και όταν έχουμε περιορισμένο χρόνο λόγω αγώνων ή προπονήσεων. Η πόλη είναι ιδιαίτερα… ζωντανή και εγώ νιώθω ωραία που κάνω αυτό που αγαπώ, να παίζω μπάσκετ σε ένα τόσο υπέροχο μέρος.

Η κόντρα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού είναι μεγάλη, το αισθάνεσαι στην πόλη, ειδικά την εβδομάδα πριν την μεταξύ μας αναμέτρηση. Αγωνιστήκαμε τις προάλλες εναντίον τους και νόμιζες ότι ο… Μπαράκ Ομπάμα θα είναι στον αγώνα, καθώς παντού υπήρχαν security και αστυνομία.

Όπως είπα η κόντρα είναι μεγάλη και οι αγώνες κόντρα στον Ολυμπιακό είναι οι σημαντικότεροι.

Είναι εντυπωσιακό ότι κάθε μέρα μαθαίνω πράγματα για τον Παναθηναϊκό και τον τρόπο που οι οπαδοί υποστηρίζουν την ομάδα τους. Μου θυμίζουν τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς των ποδοσφαιρικών ομάδων στην Ουρουγουάη. Τους αρέσει να φωνάζουν και να τραγουδούν κατά την διάρκεια των αγώνων, δίνουν τα πάντα για την ομάδα και τρελαίνονται.

Σε κάνουν να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό σε κάθε φάση, σε κάθε ριμπάουντ. Είναι συγκλονιστική εμπειρία να έχεις τέτοιους οπαδούς στο πλευρό σου, σε ωθούν να ξεπεράσεις τα όρια σου.

Γι’ αυτό ευχηθείτε μας καλή επιτυχία κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Φίλοι του Παναθηναϊκού θα σας ξαναδούμε στον αγώνα με την Ζαλγκίρις την 3η αγωνιστική
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: