Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Ρονάλντο, ο «δήμιος» της Ατλέτικο!!

Πέντε γκολ έχει πετύχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα στην Ατλέτικο για το Κύπελλο Ισπανίας, απόδοση που είναι η καλύτερη των τελευταίων 20 χρόνων στα ντέρμπι της Μαδρίτης στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ρονάλντο, ο «δήμιος» της Ατλέτικο
Με πέντε γκολ έχει «φιλοδωρήσει» ο Κριστιάνο Ρονάλντο την Ατλέτικο Μαδρίτης σε πέντε αγώνες που την έχει βρει αντιμέτωπη για το Κύπελλο Ισπανίας. Η απόδοσή του αυτή είναι η καλύτερη για οποιονδήποτε παίκτη των δύο ομάδων τα τελευταία 20 χρόνια, στο πλαίσιο του Copa del Rey.

Η αρχή έγινε το 2011, όταν η «βασίλισσα» αντιμετώπισε τους «ροχιμπλάνκος» στα προημιτελικά, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στο «Μπερναμπέου» και τον Ρονάλντο να κάνει το 2-1 στο 61’ (τελικό 3-1). Ο πορτογάλος σταρ πέτυχε και το μοναδικό γκολ του επαναληπτικού, στέλνοντας τη Ρεάλ στα ημιτελικά.

Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων ήταν το 2013, στον τελικό του κυπέλλου στην έδρα των «μπλάνκος». Εκεί ο αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας άνοιξε το σκορ νωρίς, μόλις στα 14’, αν και η «μισητή» συμπολίτισσα κατάφερε στο τέλος να «γυρίσει» το παιχνίδι και να κατακτήσει το τρόπαιο μέσα στο σπίτι της μεγάλης της αντιπάλου. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι μάλιστα, ο CR7 είχε αποβληθεί κατά τη διάρκεια της παράτασης.

Τελευταία φορά που ο Ρονάλντο αντιμετώπισε τους «ροχιμπλάνκος» για το κύπελλο ήταν τη περασμένη σεζόν στα ημιτελικά. Στο πρώτο παιχνίδι του «Μπερναμπέου» (3-0 υπέρ της Ρεάλ) δεν κατάφερε να σκοράρει. Στον επαναληπτικό του «Καλδερόν» όμως (2-0 και πάλι υπέρ της «βασίλισσας), πέτυχε και τα δύο γκολ του αγώνα, με πέναλτι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: