Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Φιγκερόα: «Να δώσουμε χαρά στον κόσμο»

Έτοιμος να δικαιώσει τον Παναθηναϊκό για τη δεύτερη ψήφο εμπιστοσύνης που του έδωσε δήλωσε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα κατά την παρουσίασή του. Τι είπε για τη μάχη με Σαβιόλα και Ολυμπιακό.

Φιγκερόα: «Να δώσουμε χαρά στον κόσμο»
Σαν να μην πέρασε μια μέρα… Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα παρουσιάστηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο από τον Παναθηναϊκό. Και δεν έκρυψε τη χαρά του που στο «τριφύλλι» τον εμπιστεύτηκαν ξανά αναγνωρίζοντας πως αυτό συνέβη σε μια δύσκολη στιγμή της καριέρας του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο, τον Παναθηναϊκό. Εδώ που έπαιξα και πέρυσι. Είμαι χαρούμενος που έμεινα εδώ και επιτεύχθηκε η συμφωνία. Ο Παναθηναϊκός πέρυσι μου άνοιξε τις πόρτες, όταν είχα έναν σοβαρό τραυματισμό και μου έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστώ και πάλι και ευχαριστώ την ομάδα γι' αυτή την ευκαιρία. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα και τονίζω και πάλι ότι είμαι χαρούμενος που παρέμεινα στον σύλλογο», ανέφερε.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού πρόλαβαν να τον αγαπήσουν, παρότι ο 32χρονος άσος έπαιξε όλα κι όλα σε οκτώ ματς. «Πραγματικά είναι ευχάριστο να ακούω καλά λόγια από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που αγάπησα και με αγάπησαν πάρα πολύ. Θυμάμαι ακόμα το τραγούδι των οπαδών με το όνομα μου. Το σκέφτομαι και ανατριχιάζω. Βλέπω την αγάπη, την αισθάνομαι και πραγματικά είναι κάτι πολύ σημαντικό. Το μόνο που ζητώ είναι λίγη υπομονή, μέχρι να επανέλθω στην επιθυμητή κατάσταση, γιατί όλο αυτό το διάστημα έκανα ατομικές προπονήσεις και χρειάζομαι λίγο χρόνο για να είμαι έτοιμος».

Η ομάδα που βρίσκει είναι διαφορετική από αυτή που άφησε το Μάιο. «Η αλήθεια είναι έχουμε παίξει τέσσερις αγωνιστικές. Ο δρόμος είναι μακρύς και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Σίγουρα υπήρξαν κάποια στραβοπατήματα, αλλά σκοπός μας είναι να βελτιωθούμε, να παίξουμε καλύτερα και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε γι' αυτό το στόχο», ανέφερε.

Όσο για το τι μπορεί να προσφέρει, είπε: «Είμαι πολύ αισιόδοξος και θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Το σημαντικό είναι η ομάδα να πηγαίνει καλά, να βοηθώ όσο μπορώ και αν μπαίνουν γκολ τόσο το καλύτερο. Ο στόχος μου είναι να βρίσκομαι στην περιοχή και πάντα απέναντι στο αντίπαλο τέρμα».

Πλέον δεν θα αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ, αλλά στη Λεωφόρο. «Θετικό γήπεδο, ο φίλαθλος το θέλει. Είναι πιο μικρό, ο αντίπαλος νιώθει πίεση και αυτό αρέσει στους οπαδούς μας. Θέλουμε με τα αποτελέσματά μας να τους κάνουμε ευτυχισμένους. Μακάρι να πετύχουμε τους στόχους μας γιατί το αξίζει ο κόσμος, κατανοώ ότι υποφέρουν στις δύσκολες στιγμές. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο. Και η πίεση που θα ασκήσουν οι φίλαθλοι είναι σημαντική σε αυτή την έδρα».

Πολλοί ήδη περιμένουν τη μάχη του με τον άλλοτε συμπαίκτη του στην εθνική Αργεντινής, Χαβιέρ Σαβιόλα, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. «Θα κάνουμε το παν για να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Είναι ωραίο να κερδίζεις ένα ντέρμπι στο σπίτι σου και να μένει αυτός ο θρίαμβος. Δεν ξέρω τι θα γράψουν στην Αργεντινή και αν θα ασχοληθούν με τον Φιγκερόα ή τον Σαβιόλα. Πιο σημαντικό είναι να πάρουμε τη νίκη σε αυτό το σπουδαίο παιχνίδι».

Τέλος, για τον ανταγωνισμό με τον Μάρκους Μπεργκ για τη θέση του σέντερ φορ είπε: «Είναι θετικό. Δεν τον έχω δει να παίζει, τον έχω δει στην προπόνηση. Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής. Αν παίξουμε μαζί θα τα πάμε καλά, αν παίξει ο ένας από τους δυο τότε θα υπάρξει μεγάλη πίεση στον αντίπαλο, γνωρίζοντας ότι θα υπάρχει στον πάγκο ένας επιθετικός με όρεξη, ο οποίος μπορεί να μπει στο παιχνίδι και να βοηθήσει».

Τον Αργεντινό φορ παρουσίασε ο Νίκος Νταμπίζας. Mάλιστα τον προσφώνησε εκ παραδρομής Λούτσο Γκονζάλες προκαλώντας τα γέλια του παίκτη και των παρόντων στην αίθουσα Τύπου. «Κάποιο απωθημένο θα είχα, γι' αυτό το είπα», είπε χαριτολογώντας ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ. «Είναι η τελευταία μας μεταγραφή. Δεν θα πω πάρα πολλά, δεν ήμουν πέρυσι στην ομάδα, έχω αγωνιστική άποψη, αλλά στο κομμάτι των μεταγραφών μετράει και το εξωαγωνιστικό: προσωπικότητα, χαρακτήρας, θετική αύρα. Και ο Λουτσιάνο έχει όλα αυτά τα στοιχεία και θεωρούμε ότι θα μπορέσει να δώσει πολλές βοήθειες στην ομάδα. Μειονέκτημα ο χρόνος άφιξης, αλλά θα πρέπει να το αναλάβω προσωπικά. Θεωρώ ότι η αναλογία των γκολ για τους επιθετικούς είναι σημαντικό κριτήριο και πρέπει να ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της ομάδας. Θεωρώ ότι θα δώσει την καλύτερη δυνατή βοήθεια στην ομάδα, όπως έκανε και πέρυσι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: