Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Την… ξέρανε!!

Η Νάπολι «καθάρισε», 2-1, στο «Σαν Πάολο» τη Ντόρτμουντ και πήρε το ντέρμπι του 6ου ομίλου. «Τρίποντο» και για την Άρσεναλ που πήρε μεγάλη νίκη στην έδρα της Μαρσέιγ με το ίδιο σκορ.

Την… ξέρανε (video)
Μεγάλες νίκες πήραν Νάπολι και Άρσεναλ στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ιταλοί «λύγισαν» τη Ντόρτμουντ στο «Σαν Πάολο» επικρατώντας 2-1, ενώ οι «κανονιέρηδες» μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία το πέρασμά τους από την έδρα της Μαρσέιγ, την οποία νικήσαν επίσης με σκορ 2-1.

Έτσι, Νάπολι και Ντόρτμουντ φιγουράρουν στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου με τρεις βαθμούς, ενώ Γερμανοί και Γάλλοι έμειναν χωρίς συγκομιδή.

Νάπολι – Ντόρτμουντ 2-1

Ούτε η αύρα της Ντόρτμουντ, ούτε και η απουσία του Έντισον Καβάνι μπόρεσαν να σταματήσουν τη Νάπολι, που επικράτησε 2-1 των Γερμανών και έκανε καθοριστικό βήμα για την επόμενη φάση.

Οι Ιταλοί ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και προηγήθηκαν με κεφαλιά του Γκονζάλο Ιγκουαΐν στο 29ο λεπτό. Η φάση του γκολ έφερε και την αποβολή του Γιούργκεν Κλοπ, που ήταν έξαλος με τον 4ο διαιτητή, που δεν έδωσε άδεια στον Χούμελς να μπει στον αγωνιστικό χώρο έπειτα από τραυματισμό. Σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε και η αποβολή του Βάιντενφέλερ με απευθείας κόκκινη κάρτα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για να κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο της Ντόρτμουντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι άγριες ορέξεις των «παρτενοπέι» συνεχίστηκαν και ο Ινσίνιε με ένα φάουλ-ποίημα στο 67’ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.Το αυτογκόλ του Ζούνιγκα στο 87’, έβαλε ξανά την ομάδα του Κλοπ στο παιχνίδι, όμως στα ελάχιστα λεπτά που απέμεναν δεν μπόρεσε να πετύχει το τέρμα της ισοφάρισης.

Μαρσέιγ – Άρσεναλ 1-2


Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και η Άρσεναλ, που έφυγε με τη νίκη με σκορ 2-1 από την έδρα της Μαρσέιγ.

Μπορεί το παιχνίδι να μην είχε ρυθμό όμως η ομάδα του Βεγνκέρ βρήκε την… ουσία με το γκολ του Θίο Γουόλκοτ στο 65ο λεπτό. Οι Μασσαλοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και πίεσαν όσο μπορούσαν την αντίπαλη εστία, όμως στα τελευταία λεπτά οι «κανονιέρηδες» τους τιμώρησαν με τον Άαρον Ράμσεϊ να «κλειδώνει» στο 84’ τη νίκη της ομάδας του. Το μόνο που κατάφερε η Μαρσέιγ ήταν να μειώσει με τον Αγιού στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (90+2’), όμως πλέον ήταν αργά.






Αναλυτικά η (1η) αγωνιστική:

Μαρσέιγ – Άρσεναλ 1-2
(90+2’ Αγιού - 65’ Γουόλκοτ, 84’ Ράμσεϊ)

Νάπολι – Ντόρτμουντ 2-1
(29’ Ιγκουαΐν, 67’ Ινσίνιε – 87’ Ζούνιγκα αυτ.)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:
1. Νάπολι 3
2. Άρσεναλ 3
3. Ντόρτμουντ 0
4. Μαρσέιγ 0

Η επόμενη (2η) αγωνιστική: Τρίτη 01/10
Ντόρτμουντ – Μαρσέιγ
Άρσεναλ – ΝάπολιΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: