Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Το «κέφι» του Χουάντε Ράμος και τα δύο... αουτσάιντερ!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον Χουάντε Ράμος που φέρεται όχι μόνο να βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού, αλλά αποτελεί και το Νο1 στις επιλογές τους!
Όταν τον περασμένο Δεκέμβρη έγινε γνωστό πως ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Ντνίπρο στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ο Μίτσελ είχε πει δημόσια πως θα τηλεφωνήσει σε έναν καλό του φίλο προκειμένου να μάθει λεπτομέρειες για τους Ουκρανούς. Είχε όντως την «κατάλληλη άκρη». Τον ίδιο τον δημιουργό της αντιπάλου των ερυθρόλευκων. Δεν το χρειάστηκε βέβαια το... υπεραστικό ο κόουτς. Διότι τη Ντνίπρο ο ίδιος δεν την αντιμετώπισε ποτέ. Αλλά ποιος ξέρει. Ίσως να πρόλαβε να «μπήκε» στην υποχρέωση.
ADVERTISEMENT
Και αρχές Ιούνη, ο... φίλος που λέγαμε, δεν αποκλείεται να έχει «ανταποδώσει» ήδη το τηλεφώνημα. Για να ρωτήσει εκείνος λεπτομέρειες. Ναι, για τον Ολυμπιακό. Διότι αν έχει «κέφι» και όρεξη στα 61 του χρόνια για μια ακόμη «αποστολή εκτός έδρας» τότε δεν αποκλείται να τον δούμε –επιτέλους- από τα μέρη μας. Να δούμε από... κοντά τον Χουάντε Ράμος που εδώ και μια 5ετία σε όλα τα σενάρια για κόουτς μέσα είναι. Αλλά που ποτέ δεν «έτυχε» κάτι παραπάνω. Αυτή τη φορά; Αν το θελήσει υπάρχουν πραγματικά πολλές πιθανότητες να συμβεί. Διότι αν οι πληροφορίες μας είναι σωστές τότε ο πολύπειρος τεχνικός όχι μόνο είναι ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού, αλλά πιθανότατα και αποτελεί το Νο 1 στις επιλογές των νταμπλούχων για τον αντικαταστάση του Περέιρα.
Θέλει όμως ο Ράμος να ξαναφτιάξει βαλίτσες; Πέρσι τέτοια εποχή άφησε τη Ντνίπρο. Απέρριψε πρόταση για νέο συμβόλαιο υποστηρίζοντας ότι η οικογένεια του δεν αντέχει άλλο μακριά από την Ισπανία. Μια ολόκληρη τετραετία πέρασε στην πόλη με το όνομα... τιμωρία (Ντνιπροπετρόφσκ). Και τελικά πριν από μερικές εβδομάδες όταν είδε τα δικά του παιδιά έφτασαν ως τον τελικό του Γιουρόπα έκανε την καρδιά του «αγκινάρα». Διότι οι «απέναντι» της Σεβίλλης και αν ήταν... δικοί του. Δύο Γιουρόπα στη σειρά (2006, 2007) και ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2006) κατέκτησε μαζί τους. Στα χρόνια που το όνομα του «απογειώθηκε». Ακολούθησε η Τότεναμ και η κατάκτηση του Λιγκ Καπ (2008), η Ρεάλ Μαδρίτης, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας όταν διαδέχθηκε τον Ζίκο που εκείνη την εποχή ήρθε στον Ολυμπιακό.Και μετά Ντνιπροπετρόφσκ. Όνομα... σιδηρόδρομος.
Το Πειραιάς όμως είναι εύκολο. Το Τσάμπιονς Λιγκ το κάνει... ακόμη ευκολότερο. Και ποιος ξέρει ίσως εδώ να συνταντήθει με έναν άλλο του παλιόφιλο. Με τον Ντμίταρ Μπερμπάτοφ με τον οποίο συνεργάστηκαν στην Τότεναμ. Έγινε ήδη μια πρώτη συζήτηση με τον έμπειρο τεχνικό, μέσω ατζέντηδων. Ξαναλέμε όμως ότι όλα είναι ρευστά ακόμη. Διότι ο Ράμος πρωτίστως θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να φύγει ξανά από την χώρα του. Ο Ισπανός είναι στο «σημάδι» και της Μπεσίκτας που επίσης ψάχνει αυτόν τον καιρό. Αλλά σε πρώτη φάση αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Και αν δεν προχωρήσει με τον Ράμος; Έχουν δίκιο όσοι λένε μέρες τώρα ότι ο Ολυμπιακός... επιμένει Ισπανικά. Μπορεί ο Χάβι Γκράθια να δήλωσε ότι δεν ξέρει, δεν είδε  και τέλος πάντων δεν «γενικώς», όμως γνωρίζει καλά ότι είναι μέσα στις «επιλογές». Αν μάλιστα δεν είχε στην «πλάτη» του το παρελθόν, και το αβίαστο «έλα μωρέ τον προπονητή του Βόλου και της Κέρκυρας» που δεδομένα πολλοί θα χρησιμοποιήσουν, τότε η υποψηφιότητα του κόουτς της Μάλαγα μπορεί να ήταν στο Νο 2. Καθαρά. Ατζέντηδες όμως λένε ότι υπάρχει και άλλος που διεκδικεί αυτή την θέση.
Ο Φραν Εσκρίμπα. Άλλοτε βοηθός του Κίκε Φλόρες σε μεγάλα κλαμπ όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Βαλένθια, η Μπενφίκα. Είναι μια 3ετία στην Έλτσε την οποία ανέβασε κατηγορία και κατάφερε να την κρατήσει σε αυτή ως εδώ. Ο 50άχρονος θεωρείται από τους προπονητές που έχουν ανεβάσει πολύ την μετοχή τους τα τελευταία χρόνια. Και αν δεν δεχθεί ο Ράμος, έτσι για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, δεν αποκλείουμε να αποτελέσει εκείνος τον «εκλεκτό». Λογικά ως το τέλος της εβδομάδας που έρχεται ο Ολυμπιακός θα έχει νέο προπονητή.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: