Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Τσάκωνας: «Είχα σκεφτεί να τα παρατήσω»!

Στην αποκάλυψη πως πολλές φορές είχε σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον στίβο προχώρησε ο Λυκούργος Τσάκωνας, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6!

Τσάκωνας: «Είχα σκεφτεί να τα παρατήσω»!

Όπως δήλωσε ο Έλληνας σπρίντερ (που πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας, την πέμπτη καλύτερη για φέτος στον κόσμο και καλύτερη στην Ευρώπη) στον ΣΠΟΡ FM 94,6, είχε σκεφτεί αρκετές φορές να αποσυρθεί, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο αθλητισμός στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά, στηρίχθηκε από τον χορηγό και τον σύλλογό του και έτσι σημείωσε το εξαιρετικό 20.09 την περασμένη Πέμπτη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λυκούργος Τσάκωνας στην εκπομπή «Τα πάντα όλα» με τους Μάκη Διόγο και Γιάννη Κυφωνίδη

Για την επόμενη μέρα:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να χαρώ μία επίδοση από τη στιγμή που υπάρχουν νέες προκλήσεις μπροστά μου. Τι να χαρώ; Χαίρεσαι για μία στιγμή και την επόμενη μέρα συνεχίζεις την προπόνηση για τους νέους στόχους. Επόμενος αγώνας είναι σε ένα World Challenge στο Μαρόκο και μετά θα πάω σε μία διοργάνωση που θα γίνει στο Ηράκλειο. Μετά θα ακολουθήσουν μερικοί αγώνες και τον Αύγουστο είναι το Παγκόσμιο».

Για το πώς έφτασε στο 20:09

«Είναι προϊόν προσήλωσης, σκληρής δουλειάς και σίγουρα στήριξης από ορισμένους ανθρώπους που είναι κοντά μου, όπως και τους χορηγούς μου. Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ. Είμαι τυχερός που έχω χορηγό και έναν σύλλογο που με στηρίζει πάρα πολύ. Ο σύλλογός μου είναι ο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και ο πρόεδρος με έχει στηρίξει πάρα πολύ».

Για το πώς περνάει μία συνηθισμένη του μέρα:

«Δεν υπάρχει δύσκολη μέρα. Ξέρω τι έχω να τραβήξω. Είμαι χαρούμενος με αυτό που έχω επιλέξει. Έχω τρέξιμο, βάρη και ό,τι άλλο κάνει ένας αθλητής στίβου στα πλαίσια της προετοιμασίας του».

Για το αν σκέφτηκε να αποσυρθεί:

«Πολλές φορές είχε περάσει κάτι τέτοιο. Αν δεν είχα την European dynamic και τον Ελευθέριο Βενιζέλο, δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω αθλητισμό. Έκανα λάθη στο τέλος, ισχύει αυτό που είπε ο ακροατής. Χρειάζεται να διορθώσω κάποια τεχνικά λάθη».

Για το αν έχει κατέβει κάτω από τα 20’’:

«Δεν έχει καμία σημασία να σας πω κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που δεν το έχω κάνει σε επίσημο αγώνα… Όταν έχουμε εικόνες από μεγάλους αθλητές μας κάνει πολύ μεγάλο καλό».

Για τις σκέψεις του κατά τη διάρκεια της κούρσας:

«Πολλές φορές ναι, πολλές φορές όχι. Σπάνια θυμάμαι τι έκανα στην κούρσα και τι σκεφτόμουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: