Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Μην πυροβολείτε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή!!

Την βρήκαμε τη λύση! Όχι που δεν θα την βρίσκαμε…"Δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν" στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου "πυροβολούμε" την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Μην πυροβολείτε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή!
Γράφει ο Άρις Νικολάκης.

Την έχουμε κάνει σουρωτήρι από τις «σφαίρες». Βγάζουμε το άχτι μας στην ΕΟΕ !
Κι εάν υποθέσουμε (για την οικονομία της συζήτησης και μόνον …), ότι ορθώς πράττουμε καταγράφοντας τα κακώς κείμενα της, γιατί λησμονούμε τα καλώς; Θέλετε, να βοηθήσουμε λίγο τη μνήμη μας; Να το κάνουμε …
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, η Ολυμπιακή μας Αποστολή αγγίζει τόσο απαλά, τον κρατικό κορβανά! Με επιτυχείς χειρισμούς και με σώφρονες επιλογές η ΕΟΕ κατόρθωσε – επειδή περί κατορθώματος πρόκειται – να μην φορτωθεί (πάλι …) στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Σε τούτη εδώ την αναφορά μας όμως, δεν έχουμε μήτε καν υποψία σκέψης, να παραστήσουμε το συνήγορο υπεράσπισης της Ελληνικής Ολυμπιακή Επιτροπής. Αιτία; Θεωρούμε ότι δεν έχει ανάγκη υπεράσπισης. Έχουμε υποχρέωση απλά, να αποδίδουμε είτε επαίνους είτε ανάθεμα προσεγγίζοντας κατά το δυνατόν την αλήθεια. Και είμαστε πολύ μακριά, πάρα πολύ μακριά από την αλήθεια αποδίδοντας τόσα πολλά και μόνον ανάθεμα στην ΕΟΕ για τα όσα εξελίσσονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Όταν μάλιστα, ηγείται της ΕΟΕ ένας «γέννημα θρέμμα» αθλητικός (με όλη τη σημασία της λέξης) παράγοντας . Ο Σπύρος Καπράλος, ο οποίος κι ως αθλητής έχει φάει τους Ολυμπιακούς Αγώνες με το κουτάλι. Και τόσα χρόνια στο χώρο αυτό (αλλά και σε άλλους …) παραμένει διαχρονικά ακέραιος ,άφθαρτος κι αλώβητος! Δεν είναι όμως, μόνον αυτό. Είναι και η λάμψη του, είναι κι η αύρα του ως βετεράνου πρωταθλητή. Αμφότερες λειτουργούν καταλυτικά στις σχέσεις της ΕΟΕ με τους αθλητές αλλά … Και γενικότερα στην δημιουργία ιδανικής ατμόσφαιρας μεταξύ διοικητικών κι αγωνιστικών λειτουργιών.
Παράλληλα, αγνοούμε την αθλητική διαδρομή και του επικεφαλής της Ολυμπιακής μας Αποστολής. Ο Ισίδωρος Κούβελος κέρδισε για την Ελλάδα, για τη Θεσσαλία, το Βόλο και τη Λάρισα τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Δεν θα τους διοργανώσουμε βέβαια, αλλά … Όχι τόσο εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης στον τόπο μας, όσο εξ αιτίας της πολιτικής ανικανότητας κι ανευθυνότητας της – εφιαλτικής για το λαό μας - κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και της πολιτικής ακαταλληλότητας του αρμόδιου για τον Αθλητισμό υπουργού Παύλου Γερουλάνου. Συν τοις άλλοις ο Ισίδωρος Κούβελος λειτουργεί υποδειγματικά την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία. Και γενικά ως επικεφαλής της Ολυμπιακής μας Αποστολής και το Πεκίνο ήταν άψογος στα καθήκοντα του…
Όλα αυτά δεν αποτελούν βεβαίως, βεβαίως συγχωροχάρτια για αμφότερους. Και δεν αποτελούν επειδή δεν έκαναν κατ ουσία οποιοδήποτε λάθος για να τους συγχωρέσουμε. Όλα αυτά αποτελούν αιτία, για σεβασμού για αμφότερους. Κυρίως, δε, αποτελούν αιτία για το «πάταξον μεν. Άκουσον σε» …
Μην πυροβολείτε λοιπόν, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν … Ακόμη, ακόμη και για εκείνες του Ζακ Ρογκ και του Ρετζίπ Ερντογάν !
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: