Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Φιλ Τζάκσον: «Ε, όχι και δεν έχετε ξαναδεί παίκτη σαν τον Κάρι!»


Φιλ Τζάκσον: «Ε, όχι και δεν έχετε ξαναδεί παίκτη σαν τον Κάρι!»

Μπορεί όλο το ΝΒΑ να αποθεώνει τον Στεφ Κάρι, αλλά ο Φιλ Τζάκσον υποβαθμίζει τις εμφανίσεις του άσου των Γουόριορς. Τα στοιχεία που «εκθέτουν» τον πρόεδρο των Νικς.

Σύσσωμος ο μπασκετικός κόσμος μιλά με θαυμασμό για τα κατορθώματα του Στεφ Κάρι με τελευταίο τους 46 πόντους με 12/16 τρίποντα και το σουτ της νίκης από τα 12 μέτρα στον αγώνα των Γουόριορς με τη Θάντερ.

Εξαίρεση στον… κανόνα αποτελεί ο Φιλ Τζάκσον. Ο θρυλικός προπονητής (έχει κατακτήσει έντεκα πρωταθλήματα, έξι με Μπουλς και πέντε με Λέικερς) και πλέον πρόεδρος των Νικς διαφωνεί με την κοινή γνώμη.

«Ε, όχι και δεν έχετε ξαναδεί παίκτη σαν τον Κάρι! Να σας θυμίσω τον Κρις Τζάκσον ή Μαχμούντ Αμπντούλ-Ραούφ, που είχε μια σύντομη αλλά σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ», έγραψε στο Twitter προκαλώντας ποικίλα σχόλια, κυρίως αρνητικά.

Δεν λέμε, καλός παίκτης το νούμερο «3» του ντραφτ του 1990, αλλά πέραν του ότι επρόκειτο επίσης για γκαρντ με έφεση στο μακρινό τρίποντο, δεν υπάρχουν άλλα κοινά μεταξύ τους. Ο άσος των Γουόριορς έχει υψηλότερους μέσους όρους πόντων (και με καλύτερα ποσοστά), ριμπάουντ, ασίστ και κλεψιμάτων, ενώ έχει κατακτήσει ήδη ένα πρωτάθλημα κι ένα βραβείο MVP οδεύοντας ολοταχώς για το δεύτερο.

Ενδεικτικά ο Μαχμούντ Αμπντούλ-Ραούφ σε εννιά σεζόν στο ΝΒΑ είχε 474 τρίποντα με 35,4%, ενώ ο Στεφ Κάρι στην έβδομη σεζόν του μετρά ήδη 1.479 τρίποντα με 44,6%.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: