Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

"Κραυγές" από Φιορεντίνα για τη διαιτησία!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Φιορεντίνα λύγισε στις καθυστερήσεις στην "Αλιάντζ Αρίνα" χάνοντας με 2-1 από τη Μπάγερν και με το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε διατηρεί σημαντικές ελπίδες για πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο το αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης είναι το τελευταίο που συζητούν στην Ιταλία από το βράδυ της Τετάρτης και μετά...

Αιτία η διαιτησία που προκάλεσε με τρεις αποφάσεις της αλλοίωση αποτελέσματος στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση : η πρώτη ήταν στο 72' με τον Έβρεμπο να δείχνει απευθείας κόκκινη κάρτα στον Γκόμπι για αγκωνιά στον Ρόμπεν (θεωρήθηκε εσκεμμένη), η δεύτερη λίγο αργότερα με τον Κλόζε να βλέπει μόνο κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Φελίπε και το αποκορύφωμα ήταν στο 89' όταν ο Κλόζε σκόραρε το νικητήριο γκολ όντας τουλάχιστον ένα μέτρο οφσάιντ!

"Είναι πολύ σημαντικό για την οικογένεια του βοηθού διαιτητή να τον πάνε μία βόλτα σε οφθαλμίατρο αύριο", τόνισε με σαρκαστικό ύφος ο εκ των ιδιοκτητών της Φιορεντίνα Ντιέγκο Ντέλα Βάλε, για να προσθέσει: "Είναι ο μόνος τρόπος για να εξηγήσει κανείς την απόφασή του. Εάν νοιάζονται για αυτόν, θα τον πάνε σύντομα σε γιατρό.

Αισθανόμαστε καλά επειδή θέλαμε να δούμε τη Φιορεντίνα να αγωνίζεται έτσι, χωρίς φόβο σε οποιοδήποτε γήπεδο του κόσμου.

Το διαιτητικό λάθος ήταν τόσο εξώφθαλμο που δεν χρειάζεται να κάνω σχόλιο. Δεν έχω ξαναδεί παρόμοιο λάθος. Τώρα θα έχουμε λίγο περισσότερο πάθος για το επόμενο παιχνίδι και περιμένουμε σπίτι μας τη Μπάγερν.

Κάποιος είπε ότι θα χάναμε με 6-0, οπότε χρειάζεται να δώσουμε απάντηση και σε αυτόν".

Εξίσου επικριτικός απέναντι στον Έβρεμπο και τους βοηθούς του ήταν και το έτερο αφεντικό της ομάδας της Φλωρεντίας, Αντόνιο Ντέλα Βάλε: "Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. Ήμουν στις εξέδρες μαζί με τον Πλατινί και τον Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε. Και οι δύο παραδέχτηκαν ότι το γκολ ήταν οφσάιντ και ότι ήταν κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα στον Μάσιμο Γκόμπι".

Οι φωνές διαμαρτυρίας κατά του "άρχοντα του αγώνα" και του βοηθού του δεν περιορίστηκαν πάντως μόνο σε διοικητικό επίπεδο, αλλά ακούστηκαν και από ποδοσφαιριστές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ρικάρντο Μοντολίβο που υποστήριξε πως είναι ντροπιαστικό να βλέπει τέτοιο επίπεδο διαιτησίας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

"Κάναμε την εμφάνιση που έπρεπε. Είναι ντροπή να βλέπουμε τέτοια πράγματα στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Είδα το οφσάιντ από τον πάγκο, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω τι κοιτούσε ο βοηθός.

Είναι απογοητευτικό να σε κλέβουν με αυτό τον τρόπο. Είναι το χειρότερο αίσθημα στον κόσμο να χάνεις ένας παιχνίδι από λάθη άλλων".

Ιδιαίτερη αναφορά στα... καμώματα της διαιτησίας έκανε και ο τεχνικός των "βιόλα", Τσέζαρε Πραντέλι: "Κάναμε τα πάντα σωστά στο γήπεδο. Δεν κάναμε όμως διπλό μαρκάρισμα στον βοηθό διαιτητή...

Υπήρχαν κάποια γεγονόταν που άλλαξαν το ματς, η αποβολή του Γκόμπι, η μη αποβολή του Κλόζε και το γκολ-οφσάιντ. Από τον πάγκο είδαμε πως ήταν οφσάιντ.

Όταν παίζεις με 10 παίκτες για 25 λεπτά και δουλεύεις τόσο σκληρά, θέλεις να επιβραβεύονται οι προσπάθειές σου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: