Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: Μπάγερν-Φιορεντίνα 2-1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Μπάγερν απέκτησε ένα μικρό προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Φιορεντίνα στην «Αλιάνζ Αρίνα». Το γκολ που χάρισε τη νίκη στους Βαυαρούς δεν έπρεπε να μετρήσει, μια και ο σκόρερ Μίροσλαβ Κλόζε ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ.

Η Φιορεντίνα ήταν η ομάδα που έκανε πιο αισθητή την παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα 45 λεπτά, παρ΄ όλα αυτά η Μπάγερν αποδείχθηκε πιο ουσιαστική και στην μοναδική καλή στιγμή που είχε στο διάστημα αυτό κατάφερε να προηγηθεί. Μετά από ασίστ του Ρόμπεν στο Ριμπερί, ο τελευταίος ανατράπηκε στην περιοχή κι αμέσως ο Οβρεμπο καταλόγισε το πέναλτι, έστω κι αν ο Γκόμες στην εξέλιξη της φάσης είχε στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ρόμπεν νίκησε τον Φρεϊ από την άσπρη βούλα του πέναλτι και έδωσε το προβάδισμα στους Βαυαρούς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Οι «βιόλα» μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια. Από κόρνερ του Μαρκιόνι στο 50΄, η μπάλα χτύπησε στον Γιόβετιτς και στρώθηκε στον Κόλντρουπ, ο οποίος από πολύ κοντά έκανε το 1-1. Στο 60΄ ο Ρόμπεν έχασε μεγάλη ευκαιρία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, μια και από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ.

Μία ανόητη ενέργεια του Γκόμπι στο 72΄ (χτύπησε στο πρόσωπο τον Ρόμπεν) στοίχισε την κόκκινη κάρτα στον μέσο της Φιορεντίνα και η Μπάγερν εκμεταλλευόμενη την αριθμητική της υπεροχή, πίεσε στο υπόλοιπο του παιχνιδιού για να πετύχει το 2-1. Τρία λεπτά πριν τη λήξη ο Κλόζε έχασε απίστευτη ευκαιρία να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι, όμως στο 89΄, με κοντινή κεφαλιά κι από εμφανή θέση οφσάιντ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φρεϊ, χαρίζοντας στην ομάδα του μία σπουδαία νίκη.

Διαιτητής: Τομ Χένινγκ Οβρεμπο (Νορβηγία)
Κίτρινες: Μαρκ Φαν Μπόμελ, Κλόζε - Ντε Σιλβέστρι, Μαρκιόνι, Βάργκας
Κόκκινες: 73΄ Γκόμπι

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Λουίς Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν (46΄ Κοντέντο), Ντεμικέλις, Μπαντστούμπερ, Ρόμπεν, Φαν Μπόμελ, Σβαϊνστάιγκερ, Ριμπερί, Γκόμες (65΄ Κλόζε), Μίλερ (65΄ Ολιτς).
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Τσέζαρε Πραντέλι): Φρεϊ, Ντε Σιλβέστρι, Κρόλντρουπ, Νατάλι (85΄ Πασκουάλ), Γκόμπι, Μαρκιόνι, Μοντολίβο (83΄ Ντοναντέλ), Μπολάτι, Βάργκας, Γιόβετιτς (74΄ Φελίπε), Τζιλαρντίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: