Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Εδώ είναι Αγρίνιο!!


Εδώ είναι Αγρίνιο!

Με δύο γκολ του Ουάρντα μέσα σε 13 λεπτά (68’, 81’), ο Παναιτωλικός έκανε επική ανατροπή κόντρα στην Ξάνθη (2-2), σε ένα ματς διαφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου! Αποβλήθηκαν Ματζουράκης, Λουτσέσκου!

Ματς που μας έκανε να… βροντοφωνάξουμε «πάντα τέτοια» έγινε στο Αγρίνιο!

Σε έναν αγώνα διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Παναιτωλικός, καταθέτοντας… και την ψυχή του, έφερε «τούμπα» το 0-2 της Ξάνθης και με δύο γκολ του Ουάρντα μέσα σε 13 λεπτά, στο 68’ και στο 81’, πήρε σπουδαίο βαθμό, παραμένοντας κοντά (όπως και οι Ακρίτες) στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Φοβερή ένταση στο παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 34’ με τον Καπετάνο και τον Γιάννη Ματζουράκη να αποβάλλεται, επειδή διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος, θεωρώντας -λανθασμένα- πως η μπάλα έχει βγει άουτ πριν βγάλει τη σέντρα ο Νιέτο. Οι Ξανθιώτες, δε, διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 63’ με τον Παπαστεριανό και αφού… κοιμήθηκε η άμυνα των γηπεδούχων!

Οι Αγρινιώτες, ωστόσο, δεν παρέδωσαν τα όπλα, μείωσαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ουάρντα στο 68’ και έφεραν το ματς στα ίσα, και πάλι με τον Αιγύπτιο, στο 81’, με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο ενδιάμεσο (72’) αποβλήθηκε από τον διαιτητή Δημητρόπουλο και ο Ράζβαν Λουτσέσκου, που άνοιξε διάλογο με Αγρινιώτες φιλάθλους στην εξέδρα…

Πώς έπαιξαν


Το αγαπημένο του 4-2-3-1 επέλεξε για άλλη μία φορά ο Γιάννης Ματζουράκης, που πολύ γρήγορα, ωστόσο, αναπροσάρμοσε τα πλάνα του, αφού αναγκάστηκε να αντικαταστήσει μόλις στο 14’ τον Παπάζογλου -του οποίου βγήκε ο ώμος και πήγε στο νοσοκομείο- με τον Βασιλούδη. Στο τέρμα ήταν ο Κυριακίδης, στη δεξιά πλευρά της άμυνας επέστρεψε ο Μύγας, με τον Κέβιν αριστερά και τους Κούσα και Μάκο στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ ήταν -για λίγο…- ο Παπάζογλου με τον Πάουλο και η τριάδα πίσω από τον Μαρκόφσκι ήταν οι -από αριστερά προς τα δεξιά- Ουάρντα, Ρουσκουσέδα και Κάπελ.

inner

Στον αντίποδα, 4-2-3-1 και για τον Ράζβαν Λουτσέσκου, ο οποίος είχε τον Ζαρόπουλο κάτω από τα γκολπόστ και τους -από αριστερά προς τα δεξιά- Παπαστεριανό, Λισγάρα, Καρυπίδη και Γουάλας στην άμυνα. Οι δύο στα χαφ ήταν οι αναντικατάστατοι Φλίσκας και Λουσέρο, δεξιά και πάνω στη γραμμή ο Σολτάνι, αριστερά ο Νιέτο και ο Ορφανίδης πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καπετάνο.

Το ματς


Ένα -πρώτο- δεκάλεπτο… ύπνου, ακολούθησε ένα ίδιο, αλλά καταιγιστικό χρονικό διάστημα ως το 20’, με τις δύο ομάδες, και κυρίως τη SKODA Ξάνθη, να δημιουργούν προϋποθέσεις για γκολ. Ο Σολτάνι, δύο φορές μέσα σε ένα λεπτό, στο 10’ και στο 11’, δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ, με τον Γιάννη Ματζουράκη να… πονοκεφαλιάζει στον πάγκο για την αδυναμία της ομάδας του να βγάλει επιθέσεις, αλλά και λόγω του τραυματισμού του Παπάζογλου, του οποίου βγήκε ο ώμος και αντικαταστάθηκε από τον Βασιλούδη μόλις στο 14’.

inner

Ο ρυθμός, στη συνέχεια, έπεσε ξανά, για να φτάσουμε, όμως, στη φάση του 34’, όταν ο Νιέτο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, η άμυνα των γηπεδούχων… σταμάτησε, νομίζοντας πως η μπάλα είχε βγει άουτ, και ο Καπετάνος πλάσαρε για το 0-1! Ο Γιάννης Ματζουράκης, δε, διαμαρτυρήθηκε εντονότατα στον τέταρτο, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον διαιτητή Δημητρόπουλο. Έπειτα από… καμπόσα ριπλέι που είδαμε, ωστόσο, φαίνεται πως, έστω και λίγο, η μπάλα ήταν εντός αγωνιστικού χώρου…

inner

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πραγματικό… ροντέο! Ή, τουλάχιστον, σε τέτοιο εξελίχθηκε… Ο Παναιτωλικός μπήκε πολύ δυνατά και είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, στο 47’ και στο 48’, αλλά το σουτ του Ουάρντα και η κεφαλιά του Μαρκόφσκι δεν βρήκαν στόχο. Οι Αγρινιώτες συνέχισαν να πιέζουν, αλλά κόντρα (εντελώς) στη ροή του αγώνα, η εξαιρετικά επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις Ξάνθη, έπειτα από ένα… τυφλό γύρισμα στην πλάτη της άμυνας και αφού… κοιμήθηκαν οι γηπεδούχοι, διπλασίασε τα τέρματά της, με τον Παπαστεριανό να πλασάρει σωστά στο 63’ τον Κυριακίδη.

inner

Από εκεί και πέρα, όμως… χαμός! Στο 68’, ο Δημητρόπουλος, σε μία πολύ δύσκολη φάση, έδωσε πέναλτι για χέρι του Σολτάνι (δέχτηκε την απόφαση του διαιτητή αδιαμαρτύρητα, σε αντίθεση με τον προπονητή του, που έγινε έξαλλος…), ο Ουάρντα εκτέλεσε εύστοχα και έβαλε ξανά στο παιχνίδι τον Παναιτωλικό, που έβγαζε τρομερή ενέργεια στο παιχνίδι του, έχοντας κλείσει τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο! Στο 72’ αποβλήθηκε και ο Λουτσέσκου(!), επειδή άνοιξε διάλογο με Αγρινιώτες φιλάθλους -που πέταξαν… καμπόσα αντικείμενα στο πάγκο της Ξάνθης- για να φτάσουμε στο 81’, όταν και πάλι ο Ουάρντα, με φάουλ από πλάγια θέση αριστερά, έφερε το ματς… τούμπα, τρέχοντας «καρφί» στα κάγκελα όπου καθόταν ο Γιάννης Ματζουράκης για να τον αγκαλιάσει, πανηγυρίζοντας μαζί του το (τελικό) 2-2!

inner

inner

inner



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν (70' Κέβιν), Παπάζογλου (14' Βασιλούδης), Πάουλο, Ρουσουσέδα (46' Φερέιρα), Κάπελ, Ουάρντα, Μαρκόφσκι.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Φλίσκας, Λισγάρας, Καρυπίδης, Γουάλας, Παπαστεριανός (80' Σκούρτης), Λουσέρο, Ορφανίδης (58' Βασιλακάκης), Νιέτο (73' Ντιμιτρόφ), Σολτάνι, Καπετάνος.

Γήπεδο: Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικός
Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: