Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

«Πάλι καλά που ήταν και ο Οικονομόπουλος…»


«Πάλι καλά που ήταν και ο Οικονομόπουλος…»

Για την πρώτη διαδικασία πέναλτι που έγινε στην Ελλάδα σε ένα παιχνίδι Καλλιθέα-Κιλκισιακός στον Ταύρο, τη σεζόν 1969/70, μίλησε ο Θέμης Ντούλας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο.

Η πρώτη διαδικασία πέναλτι που έχει γίνει στην Ελλάδα ήταν σε ένα παιχνίδι Καλλιθέα-Κιλκισιακός στον Ταύρο, τη σεζόν 1969/70.

Ο Θέμης Ντούλας, όπως αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που εκτέλεσε πέναλτι στο Κύπελλο Ελλάδας, και τότε το είχε χάσει.

Δεν ξέχασε όμως να πει τα καλύτερα λόγια για τον Τάκη Οικονομόπουλο, ο οποίος τότε είχε αποκρούσε τρία πέναλτι και είχε βοηθήσει την Καλλιθέα να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αρχηγός της Καλλιθέας στην εκπομπή «ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ» με τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο και τον Γιάννη Σαπουντζάκη

Για το πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα που υπήρξε η διαδικασία πέναλτι: Είχα χτυπήσει δυστυχώς, και το έχασα. Ήταν το πρώτο που χτύπησα και καταλαβαίνετε πως ένιωσα. Δεν μπορώ να θυμηθώ πολλά πράγματα. Πήγαμε στα πέναλτι, έχασα το πρώτο πέναλτι και ευτυχώς που ήταν σε εξαιρετική ημέρα ο Τάκης Οικονομόπουλος. Έπαιζε μόνο στους αγώνες του Κυπέλλου. Ήταν ο άνθρωπος που με έκανε να ξεχάσω εκείνη την ταλαιπωρία.

Για εκείνα που θυμάται από την εποχή που ήταν στην Καλλιθέα: «Τα πάντα θυμάμαι από εκείνη εποχή. Παίζαμε στο γήπεδο του Φωστήρα και του Πανιωνίου. Ήταν η πρώτη φορά που ανεβήκαμε στην πρώτη κατηγορία. Παίξαμε στο Κορωπί, με 15.000 κόσμο, η ομάδα μας ήταν η πιο εμπορική ομάδα στη Β’ Εθνική. Με καλούς παίκτες και χαρακτήρες όπως ο Τάκης Οικονομόπουλος. Φτάσαμε δύο φορές στη δεύτερη θέση και την επόμενη χρονιά, με κάτι απεργίες, τιμωρηθήκαμε και μας αφαιρέθηκαν βαθμοί».

Για την προσωπικότητα του Τάκη Οικονομόπουλου: «Ο Τάκης Οικονομόπουλος είχε έρθει στα τελευταία του σε εμάς. Τον βρίσκαμε στο γήπεδο και μας περίμενε. Δεν έδωσε ποτέ δικαιώματα. Ήταν τύπος και υπογραμμός. Έπαιζε μόνο στους αγώνες του Κυπέλλου. Τον είχα ρωτήσει για αυτό και δεν ήθελε να στερήσει τη δυνατότητα από τον Στέφο (Στέφανο) Κυριαζή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: