Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Οι πονεμένοι αντιολυμπιακοί πέρασαν πια σε άλλο επίπεδο!!

Πλέον οι απανταχού πονεμένοι αντιολυμπιακοί, έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο. Έτσι αντιλαμβάνονται τουλάχιστον οι Ολυμπιακοί. Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.
Οι πονεμένοι αντιολυμπιακοί πέρασαν πια σε άλλο επίπεδο
Διότι, μέχρι πρότινος πανηγύριζαν ήττες του Ολυμπιακού. Τώρα, με το 3-1 επί της Άρσεναλ, έχουν πάει στο επίπεδο να πανηγυρίζουν και νίκες του Ολυμπιακού! Νίκες μεγάλες, που οδηγούν έστω σε μία συνέχεια ευρωπαϊκής πορείας, μέσω του Γιουρόπα Λιγκ.
Κοιτάξτε, κι εγώ χαβαλέ θα κάνω σε περιπτώσεις που ο αντίπαλος παθαίνει ένα κάζο. Αν δεν κάνουμε και την πλάκα μας, δεν έχει νόημα το όλο πράγμα. Αλλά εδώ το θέμα έχει ξεφύγει. Και φτάνει, από μερικούς, κυρίως επώνυμους, στα όρια του παραληρήματος. Και το παραλήρημα είναι κακό πράγμα.
Ειδικά όταν το παραλήρημα προέρχεται από κάποιους που οι ομάδες τους δεν είναι και στα… πάνω τους εις τας Ευρώπας.
Διότι, για παράδειγμα, βλέπω ότι ο Παναθηναϊκός εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, από το 3-2 επί της Ρόμα στην Ιταλία στις 25.2.2101 έχει 12 ευρωπαϊκά ματς χωρίς ουσιαστικά νίκη!
Έχει οκτώ ήττες (από Σταντάρ Λιέγης 1-3 μέσα και 0-1 έξω, από Μπαρτσελόνα 1-5 έξω και 0-3 μέσα, από Κοπεγχάγη 0-2 μέσα κι 1-3 έξω, από ΟΒ Οντένσε 3-4 μέσα κι από Μακάμπι Τελ Αβίβ 0-3 έξω).
Έχει τρεις ισοπαλίες (με Ρούμπιν μέσα κι έξω 0-0 και με ΟΒ Οντένσε 1-1 έξω) και έχει και μία νίκη (2-1 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1 μέσα). Ούτε η νίκη επί της ουσίας μετράει, γιατί συνοδεύθηκε με αποκλεισμό, ούτε η μία από τις τρεις ισοπαλίες, γιατί συνοδεύθηκε επίσης με αποκλεισμό-που και οι δύο ισοπαλίες με την Ρούμπιν κι αυτές με αποκλεισμό συνοδεύθηκαν, αλλά τέλος πάντων Τσάμπιονς Λιγκ είναι αυτό.
Και βλέπω κι ότι κι η ΑΕΚ έχει εδώ και δύο χρόνια, από το 1-0 επί της Μπενφίκα την 1.10.2009 τραγικά αποτελέσματα παίζοντας μάλιστα και σε πιο χαμηλό επίπεδο από το Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλειστικά στο Γιουρόπα Λιγκ.
Έχει σε 19 παιχνίδια όλες κι όλες τρεις νίκες, δύο επί της Χάιντουκ Σπλιτ (3-1 μέσα κι έξω) και μία επί της Νταντί Γιουνάιτεντ (1-0 έξω). Έχει κι άλλες πέντε ισοπαλίες (με Μπάτε Μπορίσοφ 2-2 μέσα, με Νταντί 1-1 μέσα, με Άντερλεχτ 1-1 μέσα, με Τιφλίδα 1-1 μέσα κι έξω).
Κι έχει άλλες 11 ήττες: από Μπάτε Μπορίσοφ 1-2 έξω, Έβερτον 0-1 μέσα, Μπενφίκα 1-2 έξω, Ζενίθ 2-4 μέσα και 0-3 έξω, Άντερλεχτ 0-3 και 1-4 έξω και 1-2 μέσα, Λοκομοτίβ Μόσχας 1-3 μέσα κι έξω και Στουρμ Γκρατς 1-2 μέσα.
Συγνώμη, αλλά μιλάμε για 31 παιχνίδια του ΠΑΟ και της ΑΕΚ μέσα σε δύο χρόνια με αποτελέσματα που μόνο τιμητικά για τις δύο αυτές μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι. Είναι ζήτημα αν υπάρχουν σε αυτά τα 31 ματς αποτελέσματα αξιοπρεπή να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Απλά αξιοπρεπή, όχι τιμητικά.
Και να υπάρχει τέτοιο παραλήρημα από κάποιους;…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: