Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Τα γενέθλια του Jim... (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν ζούσε, ίσως και να είχε γιορτάσει τα χθεσινά του 68α γενέθλια απομονωμένος σε κάποιο ελληνικό νησί. Ο αξεπέραστος Τζιμ Μόρισον, που πρόλαβε, στα 27 χρόνια της ζωής του, να γίνει θρύλος της ροκ, με εκατομμυρια φανατικούς θαυμαστές ανα την υφήλιο μέχρι και σήμερα.
Τα γενέθλια του Jim... (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Τζιμ Μόρισον είχε σκωτσέζικη και ιρλανδική καταγωγή και ήταν γιος του ναυάρχου Τζωρτζ Στίβεν Μόρισον και της Κλάρα Κλαρκ Μόρισον, που γνωρίστηκαν το 1941 στη Χαβάη. Ο Τζιμ Μόρισον γεννήθηκε 11 μήνες μετά, στη Μελβούρνη της Φλόριντα
Ο εμβληματικός τραγουδιστής και ασυμβίβαστος ποιητής συγκλόνισε τους θαυμαστές του δημοφιλούς συγκροτήματος Doors όταν βρέθηκε νεκρός στην μπανιέρα του διαμερίσματός του σε ηλικία 27 ετών.
Δεδομένου ότι ποτέ δεν έγινε νεκροψία, το μυστήριο για τις συνθήκες του τέλους του τροφοδότησε μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας.
Το νεκροταφείο του Περ Λασέζ στο Παρίσι φιλοξενεί τα φαντάσματα και άλλων διασήμων, όπως ο Μαρσέλ Προυστ και ο Οσκαρ Ουάιλντ. Λίγοι όμως συνεχίζουν να προσελκύουν τόσο κόσμο όσος συρρέει στην επιτύμβια στήλη του Μόρισον, την οποία ανέγειρε ο πατέρας του τη δεκαετία του 1990 και στην οποία αναγράφεται: "Τζέιμς Ντάγκλας Μόρισον, 1943-1971", και ακριβώς από κάτω στα ελληνικά η φράση: "Κατά τον Δαίμονα Εαυτού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: