Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Γλασκώβη ή Εδιμβούργο;


Γλασκώβη ή Εδιμβούργο;
Κόντρα δύο… πόλεων υπάρχει στην σκοτσέζικη Premier League στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής. Οι «αιώνιες» της Γλασκώβης, Ρέιντζερς και Σέλτικ κοντράρονται με Χιμπέρνιαν και Χαρτς, που εδρεύουν στο Εδιμβούργο. Οι πρώτες έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη, ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκονται σε διαφορετική αγωνιστική κατάσταση, με τους μεν «Κέλτες» να «τρέχουν» ένα σερί πέντε συνεχόμενων νικών, τους δε «Τζερς» να… αγκομαχούν και να έχουν μόλις μια νίκη στα τελευταία τρία παιχνίδια τους.

Ανεξάρτητα, πάντως, από την τωρινή τους κατάσταση, έχουν καθολική υπεροχή απέναντι στους αντιπάλους τους. Η πρωτοπόρος Ρέιντζερς, που είδε τη διαφορά από την «μισητή» αντίπαλο της, Σέλτικ να εξανεμίζεται να είναι πλέον μόνο τέσσερις βαθμοί, έχασε για τελευταία φορά στο «Ίστερ Ρόουντ» από τη Χιμπέρνιαν τη σεζόν 2006-07 και έκτοτε μετράει σε έντεκα επισκέψεις οχτώ νίκες (οι τέσσερις συνεχόμενες τις δύο τελευταίες σεζόν) και τρεις ισοπαλίες. Η Σέλτικ, τώρα, ως γηπεδούχος στο «Σέλτικ Παρκ» με αντίπαλο τη Χαρτς, έχασε για τελευταία φορά επίσης τη σεζόν 2006-07. Από τότε μέχρι σήμερα, μετράει έξι νίκες (συνεχόμενες οι τέσσερις τελευταίες) και δύο ισοπαλίες.

Αμφίρροπο παιχνίδι αναμένεται να γίνει στο «ΜακΝτάιαρμιντ Παρκ» ανάμεσα στη φορμαρισμένη Σεντ Τζόνστον και στη Μάδεργουελ. Οι γηπεδούχοι με τον Στηβ Λομάς στον πάγκο έχουν βελτιώσει την αγωνιστική τους εικόνα, έχοντας συγκεντρώσει επτά βαθμούς σε τρία παιχνίδια, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν την τρίτη καλύτερη επίδοση εκτός έδρας πίσω από τις Ρέιντζερς και Σέλτικ με έξι νίκες, μια ισοπαλία και μόλις μια ήττα.

Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον λόγω… προϊστορίας παρουσιάζει και η αναμέτρηση ανάμεσα σε Αμπερντίν και Σεντ Μίρεν. Οι φιλοξενούμενοι με την περυσινή νίκη στο «Πιτόντρι» έβαλαν τέλος σε ένα μεγάλο σερί των γηπεδούχων, που μετρούσαν δεκαεπτά νίκες και τρεις ισοπαλίες από τη σεζόν 1986-87, που είχαν ξανακερδίσει για τελευταία φορά οι «Άγιοι». Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με τους αγώνες Ντανφέρμλιν-Κιλμάρνοκ και Ινβερνές-Νταντί Γιουνάιτεντ.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Σάββατο 10/12

Χιμπέρνιαν - Ρέιντζερς 14.30
Αμπερντίν - Σεντ Μίρεν 17.00
Ινβερνές - Νταντί Γιουν. 17.00
Ντανφέρμλιν - Κιλμάρνοκ 17.00
Σέλτικ - Χαρτς 17.00
Σεντ Τζόνστον - Μάδεργουελ 17.00

Η επόμενη αγωνιστική (19η)

Τρίτη 13/12 (21.45)

Σεντ Τζόνστον - Αμπερντίν (εξ αναβολής)

Σάββατο 17/12 (17.00)

Αμπερντίν - Χιμπέρνιαν (14.30)
Κιλμάρνοκ - Νταντί Γιουν.
Μάδεργουελ - Σεντ Μίρεν
Ρέιντζερς - Ινβερνές
Χαρτς - Ντανφέρμλιν

Κυριακή 18/12 (17.00)

Σεντ Τζόνστον - Σέλτικ

πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: