Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ούκιτς: «Αποδείξαμε ότι είμαστε οι καλύτεροι»

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς δεν αμφέβαλε ποτέ για την επιτυχία του Παναθηναϊκού και δηλώνει δικαιωμένος για την κατάκτηση του νταμπλ μιλώντας στη SportDay.

Ούκιτς: «Αποδείξαμε ότι είμαστε οι καλύτεροι»
Δικαιωμένος για την επιλογή του να παίξει στον Παναθηναϊκό σε μία μεταβατική σεζόν δηλώνει στη SportDay ο Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Ο Κροάτης γκαρντ αποκαλεί τους τίτλους που πήρε η ομάδα του απόδειξη υπεροχής και απάντηση σε όσους την αμφισβήτησαν, ενώ προσδοκά ακόμη σπουδαιότερα πράγματα στο μέλλον.

Αναλυτικά, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς μίλησε για:

-τα επεισόδια στον τρίτο τελικό: «Αυτό που έγινε στο τρίτο ματς ήταν φυσιολογικό στην Ελλάδα. Εν πάση περιπτώσει, ήμασταν προετοιμασμένοι για όλα. Ήμασταν πνευματικά δυνατοί, όπως αποδεικνύεται και από το αποτέλεσμα. Προσπάθησαν να κάνουν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, για να μας βγάλουν εκτός ρυθμού, αλλά δεν τα κατάφεραν. Και θέλαμε να επιστρέψουμε για το τελευταίο ενάμιση λεπτό, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Προσωπικά, ζητώ συγγνώμη που δεν τελείωσε το ματς. Αποδείξαμε και στα τρία παιχνίδια ποια είναι η καλύτερη ομάδα και έχουμε κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζουμε».

-την αμφισβήτηση που δέχτηκε η ομάδα: «Γνωρίσαμε έντονη αμφισβήτηση. Στην εκκίνηση δεν είχαμε και μεγάλη επιτυχία, γιατί είχαμε δύσκολο πρόγραμμα, ενώ αλλάξαμε αρκετά το ρόστερ. Μόλις όμως, βρήκαμε τη σωστή χημεία, μόλις βρήκαμε όλοι το σωστό μας σημείο μέσα στο σύνολο και ‘κουμπώσαμε’, όλα πήραν τον δρόμο τους».

-το ατού του Παναθηναϊκού: «Αυτό ήταν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της ομάδας. Η δύναμη του πνεύματος. Έχουμε παιδιά με εκπληκτικό χαρακτήρα, με μεγάλη εμπειρία και αρκετούς βετεράνους που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να μείνουν συγκεντρωμένοι στη δουλειά, ό,τι και αν συμβαίνει».

-το μέγεθος της επιτυχίας: «Αυτό το 3-0, με τα δύο break, ανήκει σε όλον τον οργανισμό. Ειδικά μετά τα όσα είχαν γίνει πέρυσι. Πρόκειται για τεράστια επιτυχία, το γεγονός ότι αν και νέα ομάδα, πήραμε πίσω το πρωτάθλημα Ελλάδας. Μόνο εύκολο δεν είναι να φτιάξεις ομάδα, με την πλήρη έννοια του όρου, μέσα σε λίγους μήνες, όταν έχεις δέκα νέους παίκτες και νέο προπονητή. Εύλογα χρειαστήκαμε χρόνο και πιστεύω πως πρέπει να δώσετε συγχαρητήρια στον κόουτς, σε όλους τους παίκτες, αλλά και στους διοικούντες και τους φιλάθλους μας, που είχαν υπομονή μαζί μας».

-τη σημασία του πρωταθλήματος για τον ίδιο: «Κάθε τρόπαιο είναι γλυκό, αλλά ομολογώ πως αυτό είναι ιδιαίτερο! Για εμένα, αυτοί οι τελικοί είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Αφορούν τους πέντε πρωταθλητές της Ευρωλίγκας, την τελευταία επταετία. Αν κρίνουμε λοιπόν, βάσει των αποτελεσμάτων, είναι μακράν των δεύτερων οι καλύτεροι τελικοί. Και αν σκεφτείτε τι κάναμε σε αυτή τη σειρά, αντιλαμβάνεστε πως αν μη τι άλλο αποδείξαμε πως ανήκουμε στο ύψιστο επίπεδο».

-το αν περίμενε το νταμπλ όταν υπέγραφε: «Σαφέστατα και περίμενα πως θα ζήσουμε μεγάλα πράγματα. Ειλικρινά νιώθω ευτυχής για αυτήν τη σεζόν. Βρεθήκαμε μια νίκη μακριά από την τέλεια χρονιά και φυσικά αναφέρομαι σε αυτήν που θα μας έστελνε στο Final 4 της Ευρωλίγκας».

-το μέλλον: «Το εκπληκτικό είναι ότι μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτήν την εξαιρετική σεζόν, για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Έχουμε πια, κάτι που μπορούμε να εξελίξουμε, ώστε να θέσουμε ακόμα υψηλότερους στόχους. Εγώ θα είμαι ένα χρόνο πιο μεγάλος, πιο ώριμος και εύχομαι να είμαι υγιής -κάτι που ισχύει για όλη μου την ομάδα- για να υλοποιήσουμε όλους τους στόχους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: